Vallende Sterren en James Webb Telescoop bij de WSH

Foto: Pixabay

Door de Werkgroep Sterrenkunde Heusden ofwel de WSH wordt op vrijdag 12 augustus a.s. een bijeenkomst georganiseerd om samen met elkaar deze meteoren waar te nemen. Door de voorzitter wordt die avond een presentatie gegeven over Sterrenkunde.  

Onderwerpen die de revue passeren zijn: Wat zijn Sterren, Wat zijn Planeten en Wat zijn dan Manen? Natuurlijk wordt er ook uitleg gegeven over de Meteoren die in de volksmond Vallende Sterren worden genoemd. Veel mensen kennen het sterrenbeeld De Grote Beer maar daarbij blijft het ook vaak. Wel weet  men van het bestaan van de Poolster, maar Welke Ster is dat ? En is deze heel erg helder? Op deze avond krijgt u ook inzicht in diverse Sterrenbeelden en er wordt uitleg gegeven over de Zomerdriehoek.

Andere onderwerpen zijn Wat zijn Kometen, Wat is nu precies een Melkwegstelsel en is het heelal nu wel of niet oneindig? Interessant zijn verder de onderwerpen Wat is een Zwart Gat en het ontstaan van het Heelal met de Oerknal. Deze avond vindt plaats op 12 augustus locatie Heusden bij de Meulenwerf. De mooie landschapstuin aan de haven bij de Molen. De inloop start om 21.30 uur en de presentatie om 22.00 uur. Bij Storm en Regen gaat de bijeenkomst logischerwijze niet door maar hopelijk wordt het prachtig helder en kunt u samen met de WSH leden genieten van een prachtig Hemels Schouwspel.

De WSH start na de vakantie weer in de maand september. De maandelijkse  bijeenkomsten worden gehouden op de 2e maandag van de maand. de eerste keer is op 12 september a.s.
Onlangs werd de Ruimtetelescoop James Webb gelanceerd. De WSH besteed op deze  avond aandacht aan de eerste resultaten. Door Dhr. Muurling zal een presentatie worden verzorgd met prachtige kleurenfoto’s. Zet deze datum alvast in de agenda.
In de maand september volgt meer info via Heusden.Nieuws over deze avond.

Graag tot a.s. vrijdag 12 augustus in de Vesting Heusden bij de Meulenwerf. Koffie en fris verkrijgbaar tegen een kleine bijdrage.
Voor meer informatie over de WSH, kijk op de website van de WSH-Heusden. Voor eventuele vragen kunt u een mailtje zenden naar [email protected]
Nog geen lid, geen probleem ook dan bent u van Welkom om deze  avond te bezoeken. Aanmelding is niet nodig. De Werkgroep is een onderdeel van de Heemkundekring Onsenoort.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen