Aojum Zat en de Laot(b)loeiers gaven samen een concert in café “de Hei”

Foto: Aojom Zat

Op zondag 25 september gaven Aojum Zat en de Laot(b)loeiers samen een concert in café “de Hei” in Drunen. In 2021 bestond Brabants dweilorkest Aojum Zat 3 x 11 jaar maar kon dat in coronatijd niet vieren. Daarom werd dat nu gedaan. De Laot(b)loeiers zijn opgericht in 1990 en bestaan dus binnenkort 3 x 11 jaar.

Omdat beide orkesten zo’n 20 muzikanten tellen en nog wel van ongeveer dezelfde leeftijd, werd besloten om samen een concert te geven. Dat concert vond plaats in café de Hei, dus op “de Haai”, de vroegere Drunense heide. Hier ligt veel geschiedenis voor beide verenigingen. Aojum Zat repeteert al sinds de oprichting in 1988 op maandagavond in café de Hei en heeft er tal van Ginneraole Rippetieties georganiseerd op de zaterdagavond vóór Carnaval. Veel leden van de Laot(b)loeiers zijn afkomstig van de Kasteeldreef en het Groenewoud en ook hun repetitieruimte bevindt zich daar.

De Laot(b)loeiers beten het spits af onder leiding van dirigent Willem Klerx en speelden 5 nummers vóór en 5 nummers na de pauze, met daarin onder andere zogenaamde Egerländer muziek. Dit is traditionele dansmuziek, zoals polka’s, uit het grensgebied van Duitsland en Tsjechië. Daarnaast nog bekende nummers van Bert Kaemfert en van Glenn Millers ‘orkest. Daarna was het de beurt aan Aojum Zat onder leiding van Tijn Kloet voor tweemaal 5 nummers met gevarieerde, bekende nummers uit de popmuziek en medleys uit Frankrijk en Spanje.  Dit orkest eindigde het optreden met een potpourri van bekende Dwergonische carnavalsnummers uit de periode 1958 – 1968.

Tot slot werd er een heel groot orkest gevormd door alle muzikanten en werden er samen nog 4 nummers gespeeld. Het laatste nummer kon natuurlijk niets anders zijn dan “Het leven is goed in het Brabantse land”, en dat was het, die mooie zondagmiddag “op de Haai”…

Gezien de reacties van het aanwezige publiek en de muzikanten zal het wellicht niet bij deze ene keer blijven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen