Oude tijden herleven tijdens toertocht Historische Automobiel Vereniging

Foto: Oldtimers Duinrit

Ze worden gekoesterd. De eigenaren van de vijfentwintig oldtimers die afgelopen zondag te zien waren op het parkeerterrein van de Remise aan de Duinweg zorgen heel goed voor hun automobielen. Er zit geen smetje op en de poetsdoek wordt dan ook regelmatig,  gehanteerd. Historische Automobiel Vereniging [HAV] hield zondag een toertocht in de omgeving.

De start was bij Car,Service and Parts Brabant/ Leco Autoschade aan de Grotestraat in Drunen. Daar werden de gasten ontvangen met koffie en worstenbrood en was er gelegenheid om het autoschadebedrijf te bezichtigen. Car, Service and Parts Brabant is gespecialiseerd in het herstellen van schade en restaureren van oldtimers en Leco Autoschade verzorgt het spuitwerk.

Om 11.30 uur werd gestart met de tocht. Niet met het navigatiesysteem aan maar zoals vroeger met een papieren routebeschrijving. Vanuit Drunen ging de rit door het mooie Brabantse land  om via  Helvoirt, Biezemortel, Udenhout, Loon op Zand, de Moer, Kaatsheuvel voor een tussenstop te eindigen in Waalwijk bij ER Classics. De showroom kon bezichtigd worden. 1.5 uur hadden de automobilisten de tijd om te kijken of ze hun automobiel misschien toch nog in zouden wisselen voor een ander exemplaar. Niet dus, ieder ging weer verder waar hij/zij mee gekomen was.

Gelukkig waren de weergoden goed gezind en konden de  kappen van de cabriolets open blijven. Via een goed beschreven route ging de tocht verder met het pontje over de Maas naar het land van Heusden en Altena. Door Dussen  en via mooie polderwegen naar Heesbeen en Heusden om  te eindigen in Elshout bij de familie Ter Beek. Daar was tijd om de inwendige mens te versterken en voor wie het nog niet gezien had: de mooie verzameling in het museum van Rijk en Wil te bezichtigen.

Natuurlijk moest de route nog nabesproken worden voordat iedereen weer moe en voldaan richting huis kon gaan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen