Avondje TOP 2000 met De PieckPopBand

Foto: Het Pieck

Het is weer zover… De blaadjes vallen, de man op het witte paard komt eraan en daar vlak achter komt het einde van dit jaar in zicht. Gelukkig is dat ook de tijd voor feest, muziek en ontmoeting! Ontmoeten kan bij het Pieck altijd, maar in het bijzonder op 3 december met de PieckPopBand.

De PieckPopBand is gecreëerd om alle cursisten, zowel beginnende als gevorderden, de ervaring te kunnen bieden van het (mee)spelen in een echte band op een groot podium. De PieckPopBand bestaat uit een vaste kern van muzikanten (muziekdocenten van het Pieck) die aangevuld wordt door cursisten. Of je nou een muziekinstrument bespeelt of je eigen stem als instrument gebruikt, als je van extra uitdaging houdt kun je je aanmelden om mee te spelen met de band. Het te spelen arrangement staat op de website van het Pieck zodat je je eigen partij thuis kunt oefenen (terwijl je meespeelt met de opname van de PieckPopBand, handig toch?). Aanmelden kan tot een week van tevoren, daarna maken we de definitieve line up. Meedoen is een superleuke, onvergetelijke (podium)ervaring dus bij twijfel; gewoon doen! Docenten van het Pieck zullen je goed begeleiden en het gaat deze avond echt om de ervaring en de fun!

Op het podium voor publiek: een super ervaring
Deze editie staat het repertoire in het teken van de top 2000 en wordt het optreden vergezeld van een ludieke quiz om je muzikale kennis te checken én te verrijken. In het voorprogramma staat ‘Depends’, de zeskoppige seniorenband van het Pieck. Onder begeleiding van Rob Gerrits repeteren zij wekelijks. Daar hebben ze enorm veel lol in, sterker nog, tijdens zo’n repetitie komen ze helemaal tot leven! Op het podium kunnen we van hen pop/rock nummers uit de jaren 70 en 80 verwachten. De afsluiter van de avond is ‘Ray’s Groove’, de band die vast in de popstudio van het Pieck repeteert. Zij spelen swingende en afwisselende covers waarbij improvisatie, gezelligheid en kwaliteit voorop staan.

De avond begint om 19:30 uur met Depends, de PieckPopBand neemt om 20:00 uur het podium over en Ray’s Groove zorgt vanaf 21:45 voor de swingende afsluiter. Twijfel je om je in te schrijven? Kom een kijkje nemen en doe mee met de volgende editie want die komt er zeker!

Kader
Het Pieck biedt met het concept van de PieckPopBand muziekcursisten de gelegenheid om samen te spelen met andere (professionele) muzikanten. Zo doen zij in één klap veel nieuwe ervaring op en raken hopelijk geïnspireerd om verder te oefenen op hun instrument èn nieuwe wegen te zoeken om muziek te maken. Zo biedt het Pieck bijvoorbeeld de gelegenheid om als cursusvorm in een band te spelen in plaats van alleen (individuele) muzieklessen te volgen. Echt top!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen