Geslaagde Teerdag St. Catharina Vlijmen

Foto: Ton Groot

Afgelopen zaterdag sloten de leden van de St. Catharina Schuts uit vlijmen hun seizoen af met hun jaarlijkse teerdag. Eindelijk kon het weer na twee jaar corona. In 2020 en 2021 hebben ze dit feestelijke gebeuren moeten missen.

In optocht trok men naar zorgcentrum St. Janshof, alwaar in de kapel een H. Mis zou worden voorgegaan door Pastoor Lebrun en opgedragen voor de levende en overleden leden. Na de H. Mis werden de Leden en de bewoners traditioneel getrakteerd op koffie met een worstenbroodje. Daarna vertrok de schutterij naar haar gildelokaal om de feestdag ver door te zetten.

Jubilarissen
Een drietal jubilarissen werden deze middag in het zonnetje gezet en kregen woorden en een insigne of schildje aan geboden door Hoofdman Toon Groot.

Jan de Laat 25 jaar lid, is een manusje van alles. Hij draagt veel bij voor het onderhoud van het schietterrein en het maken van de koningsvogel. Hij is ook een trouwe deelnemer aan de activiteiten van de Schuts en de onderlinge schietwedstrijden. Teven zorgt Jan vaak voor de vrolijke nood binnen de vereniging.

Danny van de Griendt, ook 25 jaar lid, zit sinds 2008 in het bestuur en is al acht jaar secretaris. Daarnaast is hij een voortreffelijk schutter, lid van de Schietcommissie en vrijwilliger voor het ophalen van oud papier.

Nico van Bokhoven, 40 jaar lid en vele jaren een bestuursfunctie vervuld en lid van de schietcommissie, daarnaast een voortreffelijk schutter en koning van 1986 tot 1989. Ook op Nico kon vaak een beroep worden gedaan. Zeker bij het organiseren van een feestje. En niet zelden kwam hij tijdens de teerdagen met een leuke voordracht.

Kampioenen
Nu ook alles weer een beetje normaal is, kon men ook weer de onderlinge competitie afwerken. Die loopt van maart tot oktober en gaat over elf wedstrijden. Aan deze competitie doen 25 deelnemers mee en verloopt altijd zeer gezellig.

Bij de A-klasse opgelegd werd Michel van Bokhoven 1e, Sjaak Verhoeven 2e en Ron Groot 3e. Ron Groot werd kampioen in de A-klasse Vrije Hand. John van Hulten 2e en Michel van Bokhoven 3e.

In de B-klasse opgelegd werd Danny vd Griendt 1e, Mitchell vd Griendt 2e en Toon Groot 3e.

De B-klasse Vrije Hand werd ook gewonnen door Danny vd, Griendt, 2e werd Evelien vd. Griendt en Mitchell vd. Griendt werd 3e. het combinatieklassement werd bij de heren gewonnen door Danny van de Griendt, bij de dames gin Evelien vd Griendt met de eer strijken

Hierna werd de feestelijke middag voortgezet met een heerlijk warm buffet, waarna er nog een gezellig werd na gepraat. De leden van St. Catharina kunnen terugzien op een geslaagd jaar, met als hoogtepunten de kleine kring dag in Elshout, het Koningschieten en het Gildefeest in Sittard, alwaar ze gezamenlijk met OLV Schuts uit Elshout naar toe zijn geweest.

 V.l.n.r. Jan de Laat 25 jaar, Danny vd Griendt 25 jaar en Nico van Bokhoven 40 jaar lid van St. Catharina Vlijmen – foto: Toon Groot

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen