Vlijmense Fanny van Rooij hoog op lijst D66 Brabant

Foto: D66

Fanny van Rooij (36) uit Vlijmen staat hoog op de lijst van D66 Brabant bij de verkiezingen van Provinciale Staten. De Brabantse leden van D66 hebben haar op nummer 9 van de kandidatenlijst gezet. Daarmee hoopt zij volgend jaar aan de slag te gaan als Statenlid in het provinciehuis in Den Bosch.

Een eerlijk verhaal met scherpe keuzes
Van Rooij zit vol ambitie voor een beter Brabant. “We staan in Brabant voor grote uitdagingen. Er zijn meer woningen nodig. We praten eerder tegen dan met elkaar en de afstand tussen burger en politiek is groter dan ooit. Ook moeten we minder fossiele energie gebruiken en hebben we letterlijk behoefte aan frisse, schone lucht. Tegelijkertijd willen we onze bourgondische levensstijl zo min mogelijk loslaten. Dat vraagt om het maken van originele, scherpe keuzes. Keuzes waar je misschien niet direct een ‘succeseffect’ mee bereikt, maar die wel noodzakelijk zijn voor de toekomst van ons Brabant. De creativiteit en denk- en innovatiekracht uit de cultuursector kunnen we hier goed bij gebruiken.”

Groot hart voor kunst en cultuur
Lijsttrekker Matthijs van Miltenburg uit Den Bosch reageert verheugd op de top 10-plek van Van Rooij. “Fanny heeft haar hart verpand aan cultuur en communicatie en woont met haar gezin in Vlijmen. Ze behoort tot het D66-talent dat haar sporen al heeft verdiend in de cultuursector en als communicatieadviseur. Zo startte ze haar carrière als klarinetdocent bij het Pieck en als communicatieadviseur bij Theater aan de Parade en philharmonie zuidnederland. Ik ben blij dat Fanny haar partij letterlijk en figuurlijk zal meeblazen op weg naar een succesvol verkiezingsresultaat voor D66.”

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen