WSH organiseerde een presentatie over Astrofotografie, het fotograferen van sterrenkundige objecten

Foto: Pixabay

De Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) verzorgde op 14 november j.l. een lezing over  Astrofotografie, het fotograferen van sterrenkundige objecten.    Het fotograferen van sterrenkundige objecten, heeft de reputatie heel erg moeilijk en duur te zijn.

De secretaris van Sterrenwacht Halley de heer Yigal Herstein, heeft een lezing verzorgd over dit onderwerp en met name de vraag beantwoord, hoe kan je beginnen met astrofotografie. Omdat men van een lezing alleen niet leert hoe je moet astrofotograferen, waren er ook twee andere leden van Sterrenwacht Halley aanwezig namelijk de heren Pieter Vorstenbosch en Michiel Snijders. Zie foto’s

Zij gaven na de pauze ook uitleg en antwoord op de vraag “ hoe maken zij hun foto’s ?“ Aan de hand van de door hun meegebrachte foto’s en fotografische apparatuur gaven zij nader uitleg. Uiteraard was het mogelijk om tussentijds vragen te stellen aan de heren. Een interessante, leerzame lezing en de leden van de WSH gingen met de benodigde nieuwe bagage huiswaarts.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen