Elf jaar jeugdtonpraoten Zaandhaozenlaand wat een FEEST

07 feb 2023, 10:23 Nieuws
jeugdtonpraoten 2023 9
Afgelopen weekend, 4 en 5 februari, werd dit evenement gehouden in ’t Rad. Onder grote publieke belangstelling stonden er 12 kinderen tussen de 10 en 13 jaar in de ton. Na enkele maanden van bedenken van typetjes, verhalen schrijven, moppen zoeken, bijpassende outfit uitzoeken etc. was het dan zover. Eindelijk in de ton voor meer dan 600 ogen die naar je keken. Wat hebben de kinderen, maar vooral het publiek genoten!
Herman en Hanna die ons meenamen naar hun restaurant en daar diverse aparte klanten en personeel ontmoeten en de gerechten allemaal in de fritespan gooiden. Cloë en Kimberly, twee blonde winkelbediendes die het niet lang volhouden bij diverse winkels. Uiteindelijk zagen zij een kans om rijk te worden bij KANSRIJK Elshout. Anna en Hannelore, een struise boerin die veel dieren op haar boerderij had en een kakkerige dochter die alleen maar houdt van haar snoezepoezie. Aai en To, twee bouwvakkers die een eigen bedrijf begonnen zijn en voor geen enkele klus terugschrokken. De raad van Elf en Raadsvrouwen werden niet gespaard in hun buut. Lotje en Lientje een tweeling die wel elkaars tegenpolen zijn en samen naar een feestje moesten. Het valt niet mee om een leuk cadeau te kopen en gebeurtenissen van andere feesten komen hopelijk niet terug. Jack en Jason, de twee stoere motorrijders hebben zich om laten scholen en zijn in de zorg gaan werken. Verbazingwekkend wat voor patiënten je zoal krijgt en je met hun (on)hebbelijkheden omgaat. Gelukkig hoefde er niemand van het publiek onder het mes.
jeugdtonpraoten 2023 1
Als presentator stond niet Piet Vromans achter de microfoon. Op een sublieme manier werd dat gedaan door twee teeners. Geert Moonen en Floor van den Assem, die beiden een aantal jaren als jeugdtonpraoter in de ton stonden. Op zondag kwam als toegift Geert, helemaal uit België, als Polleke in de ton. Het zette Piet, alias Piet van Bart van Peerke de Trel, op een ludieke manier in het zonnetje.
In het verleden zijn de jeugdburgemeesters vaak op bezoek geweest, maar dit jaar was het toch even anders. Het college van B. en W. was zo enthousiast geworden dat zijzelf graag kwamen kijken. Wethouder Jeroen van den Bosch en onze burgemeester Willemijn van Hees, genoten met volle teugen van alles wat de jeugd voor het voetlicht bracht. Beiden hadden lovende woorden voor dit unieke evenement. “Wat we hier aan talent hebben gezien, grenst tegen het grote tonpraoten aan”, aldus de wethouder. “Ik hoop dat jullie doorgaan naar het grote tonpraoten, zodat we verschillende ‘tonnen’ in onze gemeente kunnen invullen met eigen mensen” waren woorden van de burgemeester.
jeugdtonpraoten 2023 6
Komend weekend is het weer feest in ’t Rad. Op 10, 11 en 12 februari wordt het grote tonpraoten gehouden. Er zijn nog enkele kaartjes online beschikbaar. Ga naar www.zaandhaozenlaand.nl en je vindt alle informatie.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail