Geslaagde Pannenkoekendag Th.J. Rijkenschool in Elshout

Foto: TH J Rijkenschool

Vrijdag 17 maart was de Nationale Pannenkoekendag. Op de Th.J. Rijkenschool in Elshout werd deze al op donderdag 16 maart gevierd. De opa’s en oma’s van de leerlingen uit groep 7 en 8 konden kiezen hoe ze hun pannenkoek graag wilden verorberen: met stroop, poedersuiker of plain.

De 41 kinderen van de groepen 7 en 8 waren al vroeg aan het bakken. In totaal werden er 32 pakken pannenkoekenmix verwerkt tot heerlijke pannenkoeken. Dat werd gedaan bij ouders thuis, in groepjes van 4 à 5 kinderen. Dat was natuurlijk al een feest; het beslag mixen, bakken tot pannenkoeken en natuurlijk moest er ook even voorgeproefd worden.

Om 11.00 uur stond er een rij aan opa’s en oma’s klaar voor de schooldeur om ontvangen te worden en een plaatsje te zoeken in de versierde aula of het lokaal van groep 8. In totaal negentig opa’s en oma’s kregen koffie of thee geserveerd en twee heerlijke pannenkoeken. De kinderen zorgden voor het aannemen van de jassen, voor het inschenken van de koffie of thee, voor het uitserveren van de pannenkoeken én voor een praatje met de gasten. De gasten hebben gemerkt dat de kinderen zorgden voor een fantastische bediening in een goede organisatie, waarbij samenwerken heel goed uit de verf kwam. De opa’s en oma’s waren zeer enthousiast over de uitnodiging, maar nog meer over de bediening en de entourage. Tot slot konden ze nog een recept voor thuis meenemen.

De leerlingen en leerkrachten hebben daarna nog hard gewerkt om alles weer op te ruimen. Toen was het tijd om zelf ook van de pannenkoeken te genieten. Gelukkig deden ze dat met de complimenten van 90 opa’s en oma’s in hun gedachten, die natuurlijk ook voor de ouders waar de kinderen hun pannenkoeken mochten bakken, waren.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen