KBO Elshout bekijkt de schade

Foto: KBO Elshout

Op dinsdag  14 maart gingen een aantal leden van KBO Elshout en niet alleen mannen maar ook vrouwen, op bezoek om te kijken hoe het bij een autoschadebedrijf te werk gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een deuk is zo gereden in je auto maar wat komt er allemaal bij kijken voordat die deuk uit de auto is.

Natasja Knippels stond haar mannetje en wist haarfijn uit te leggen wat er zoal bij komt kijken voordat de  auto weer als nieuw uit de werkplaats komt. Want het ziet er allemaal wel simpel uit maar het is precisie werk. Van het afbreken tot het opbouwen en er tussen in. Die deuk in je motorkap, portier of scherm moet, als het gemaakt is, toch maar weer haarfijn passen met de rest van de auto. Is de schade te groot en je auto uit model dan wordt deze op de richtbank weer rechtgetrokken Er werd volop gewerkt

We zagen hoe een bumper glad werd geschuurd zodat deze in de grondverf kon. Schuurpapier van grof tot fijn wordt gebruikt voordat het perfect is. Alle stof die vrijkomt bij het schuren word afgevoerd via grote afzuigsystemen. Een auto stond al helemaal ingepakt zodat deze stofvrij blijft om de spuiterij in te gaan. Soms moeten delen afgeplakt worden die niet mee gespoten hoeven te worden of als er met meerdere kleuren gewerkt wordt.

De juiste kleur van de auto wordt gemengd via de computer in de verfkamer en dit gebeurd automatisch, er komt geen mensenhand aan te pas. In de spuitcabine circuleert lucht om de verf te laten drogen. Een demonstratie met de spotter leerde ons hoe een deuk in een moeilijke hoek werd behandeld. Ieder onderdeel dat van de auto verwijderd wordt, wordt opgeslagen op een eigen plekje zodat het  weer terug te vinden is als er weer opgebouwd kan worden. En dat blijft altijd weer spannend: zal het allemaal goed passen. Er werden volop vragen gesteld waaruit blijkt dat men het toch wel interessant vond om het eens te zien.

Het blijft leuk, een excursie naar een bedrijf waar je eigenlijk nooit voorbij de balie komt. Wil je ook eens mee kijk dan op de website van KBO Elshout wat er zoal in de planning staat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen