Zondag 30 april dorpswandeling Vlijmen-Centrum

Foto: Ad Hartjes

Op zondag 30 april organiseert Heemkundekring Onsenoort deze wandeling in het Vlijmense centrum. De wandeling gebeurt onder leiding van Bart Beaard en Jan van der Linden en om 10.00 uur begint de wandeling bij het gemeentehuis.

Grafmonument van Loek van Zon, die tijdens de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 in het Limburgse Kessel in een kazemat sneuvelde.

Omdat dit enkele dagen vóór 4 mei is, wanneer we de slachtoffers herdenken van de Tweede Wereldoorlog, zal tijdens deze wandeling informatie gegeven over wat Vlijmen en de Vlijmenaren tijdens deze oorlog is overkomen. Na een inleiding loopt men allereerst naar de R.K. begraafplaats en staan ze stil bij enkele oorlogsgrafmonumenten. Aansluitend loopt de groep door de Julianastraat, Pastoor van Akenstraat, Pastoriestraat, De Akker, Plein, Akkerstraat en door de Julianastraat terug naar het kerkplein. Op een aantal plaatsen wordt ook uitleg gegeven over architectuur, bedrijfsleven, bewoners, bomen, historie en landbouw.

De lengte van de wandeling is 2,7  kilometer en we hebben daarvoor ongeveer twee uur nodig. De deelnemers worden verzocht zich vooraf aan te melden per mail: [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen