Speciale wielerronde De 'Ronde van Italië' Spieren voor spieren

25 apr 2023, 11:33 Sport
52299055710 d67f284f42 c 915x518 1
Wielrenners kunnen op zondag 7 mei deelnemen aan een speciale wielerronde: de Ronde van Italië in Brabant. De wielerwedstrijd wordt in één dag verreden en begint en eindigt in Den Bosch, met een doorkomst in Vlijmen. De opbrengst gaat naar het goede doel 'Spieren voor Spieren', dat zich inzet voor kinderen met spierziektes.
De wielertocht wordt op zondag 7 mei gehouden en is met een lengte van 95 kilometer bedoeld voor recreatieve fietsers en wielerfans. Het dankt zijn naam aan de contouren van de route, die op de kaart van Italië lijkt. De start van de route is in de Maaspoort en de finishlijn is in de Visstraat. Onderweg doet het ook de gemeenten Heusden, Vught Meierijstad en Sint-Michielsgestel aan.
Deelnemers halen geld op voor 'Spieren voor Spieren'. In 2020 werd nog de 'Ronde van Frankrijk in Brabant' gereden. Met de voorgaande edities haalde de organisatie al zo'n 70.000 euro op. Het doel is om dit jaar nog eens 30.000 euro op te halen.
routeyou ronde van italie in brabant spieren voor spieren v7 790629477
Ga de uitdaging aan om de Ronde van Italië in één dag te fietsen en draag bij aan het verslaan van alle spierziekten bij kinderen. Na het grote succes van afgelopen jaren krijgen wielrenliefhebbers in 2023 wederom de kans één grote ronde op één dag te fietsen!
Er zijn twee routes, één voor de wegfiets en één voor de gravel bike:
  1. Ronde van Italië in Brabant (wegroute)
In het weekeinde dat de Giro d’Italia van start gaat, rijd je een unieke route van 95 km die de contouren van het land Italië volgt. Na afloop kan je terecht zeggen dat je de “Ronde van Italië in één dag” gereden hebt. De route is uitgepijld en gaat door het mooie Brabantse landschap.
  1. Strade Binache in Brabant (gravel route)
Een zeer mooie en uitdagende gravel ride van de Maaspoort naar en door de Maashorst en terug. Er zijn twee varianten: 75km en 100km en circa 80% van de route gaat over onverharde wegen en paden. De route is te volgen met fietsnavigatie.
Locatie: Start bij De Maaspoort, A winners playground, Marathonloop 1, 5235 AA ’s-Hertogenbosch.
Finish: centrum ’s-Hertogenbosch (informatie volgt).
De deelnemers krijgen: Rugnummer (tevens deelnamebewijs voor dit unieke evenement)
  • Deelnemers ontvangen een routekaart en de route in gxp-formaat per mail
  • Gratis koffie of thee bij de start
  • Consumptie bij de aankomst
Douchegelegenheid na afloop bij de Maaspoort
Datum: zondag 7 mei 2023. Kosten deelname: € 20 (particulieren, vriendenteams en wielerverenigingen)
Kosten bedrijventeams: zie onder
De deelnemers rijden de route individueel of in groepen. Belangrijk: Uiterlijk één week van te voren wordt er door de organisatie een mail gestuurd met meer informatie.
Deelname:
Individuele inschrijving (ook voor wielerverenigingen en vriendenteams) De (team)inschrijving + aanmaken actiepagina kan via deoranje button "start actie". Inschrijfgeld van de individuele deelnemers gaat volledig naar Spieren voor Spieren. Alle ingezamelde donaties van individuele en bedrijfsdeelnemers gaan eveneens volledig naar Spieren voor Spieren.
Wil je een sponsorteam of bedrijventeam inschrijven? Kijk dan eerst voor meer informatie op: www.rvfbrabant.nl (kopje ‘sponsoren’)
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail