Lustrum Heusden Langstraat Rally 15.000 euro opgehaald voor De Overlaat

Foto: Lions

Meer dan vijftig oldtimers en bijzondere auto’s reden zondagmorgen 7 mei van het parkeerterrein voor de Voorste Venne in Drunen. De equipes van deze auto’s deden mee aan de vijfde rally die werd georganiseerd door de twee Lionsclubs uit de gemeente Heusden. 150 kilometer werd afgelegd in Brabant.

Hoofdsponsor Software Society, die alle 5 edities van de rally meedeed, zorgde weer voor een perfecte start en aankomst met een grote boog waar de auto’s door heen reden. Een actieve hoofdsponsor dus die niet alleen geld doneerde maar ook volop meewerkte aan de organisatie van 40 vrijwilligers.

Zie hier ook foto’s Heusden Langstraat Rally

Dit jaar is gekozen voor het Paul Robben Leerfonds van vmbo De Overlaat in Waalwijk. Door het ontbreken van de financiële middelen in een groeiend aantal gezinnen is voor steeds meer leerlingen aan De Overlaat onderwijs en het behalen van een diploma onmogelijk zonder extra ondersteuning.

Het Lustrumdoel van de Heusden Langstraat Rally 2023 is om geld in te zamelen, zodat alle leerlingen van vmbo scholengemeenschap De Overlaat zonder zorgen van hun schooltijd kunnen genieten en om ze te laten participeren in een normale schoolomgeving.  Met dit doel worden deze leerlingen financieel ondersteund, zodat ze kunnen beschikken over de fundamentele behoeften, die ieder kind nodig heeft in deze belangrijke periode van zijn leven.

De in 2021 helaas overleden conciërge, Paul Robben, gaf een inspirerend voorbeeld. Voor die leerling waarvan de fiets bijna uit elkaar viel of die geen lunch kon betalen, zorgde hij dat de fiets gemaakt werd of een broodje of een kop soep werd toegestopt. Maar de situaties worden ieder jaar schrijnender en er is nu veel meer nodig.

Er zijn leerlingen die het ‘basismateriaal’ zoals gewone pennen of schriften niet meer kunnen aanschaffen. Er is geen geld voor de noodzakelijke laptop, evenmin voor de verplichte artikelen die horen bij het volgen van een bepaald profiel, zoals veiligheidskleding en veiligheidsschoenen. Zonder deze benodigdheden kunnen de leerlingen geen praktijkles volgen en dus geen diploma halen.

Dat is nu, door het hoge bedrag dat door de sponsoren en de rijders van de Heusden Langstraat Rally bijeen is gebracht, een beetje beter geworden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen