Vier op de tien Brabanders reed al eens elektrisch

Foto: Wil Gulpen

Ruim 35% van de Nederlanders boven de achttien reed al eens elektrisch. In Brabant is dit percentage nog hoger: 40,1% van de Brabanders stapte tot dusver achter het stuur van een stekkerauto.

Stekkerauto
Dat blijkt uit een panelonderzoek van energiebedrijf Zonneplan, uitgevoerd door Panel Inzicht, onder 2002 Nederlanders. Van de ondervraagde Brabanders zegt 14,3% een elektrische auto te bezitten, terwijl 2,6% een elektrische auto least. Verder gebruikt bijna 5% van de Brabanders regelmatig een elektrische (deel)auto. Nog eens 18,4% geeft aan alleen incidenteel eens in een ‘EV’ gereden te hebben.

Elektrische auto rijdt “zeer prettig”
Al met al geven ruim acht op de tien ondervraagde Noord-Brabanders die al eens elektrisch reden aan deze manier van autorijden te kunnen waarderen. Het grootste deel daarvan vindt een elektrische auto zelfs “zeer prettig” rijden. Vooral veel mannen (46,2%) maakten al kennis met de mobiliteit van de toekomst. Bij vrouwen gaat het om een kwart. Wat verder opvalt is dat het percentage EV-rijders per leeftijdscategorie afneemt. Zo reed liefst zes op de tien 18- tot 30-jarigen al eens elektrisch, is dit onder dertigers ook nog bijna 57%, maar daalt het percentage vervolgens snel naar 36,2% van de veertigers. Onder vijftigers en zestigers neemt het nog verder af en in de categorie 70-plus gaat het om 15,7%.

KLIK HIER voor het volledige onderzoek

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen