Repair Café in Drunen op woensdag 10 april

Foto: Repair Café

Je hoort en leest steeds meer over het repareren van kapotte spullen. Dat is een goede ontwikkeling: het scheelt grondstoffen – die zeldzaam gaan worden – en verkleint de afvalberg.

Ook de Europese Unie houdt zich er mee bezig: Brussel: kapotte spullen repareren moet makkelijker worden.
De Europese Commissie wil het recht op reparatie van goederen voor consumenten uitbreiden. Zowel binnen als buiten de wettelijke garantietermijn moeten reparaties van goederen gemakkelijker en goedkoper worden, staat in een voorstel dat vorig jaar is gepresenteerd. Ook moet er een kwaliteitstoets komen voor reparateurs en een online platform waar reparateurs en gerepareerde spullen te vinden zijn.

Als het aan Brussel ligt, worden fabrikanten verplicht vijf tot tien jaar na aankoop de optie van reparatie aan te bieden. Binnen de wettelijke garantietermijn moeten ze zelfs verplicht voor reparatie kiezen, als het goedkoper is dan een nieuw product aanbieden. “We moeten af van het model ‘maken en weggooien’ dat zo schadelijk is voor onze planeet”, zei toenmalig Eurocommissaris Frans Timmermans.

Het recht op reparatie-plan is onderdeel van de Green Deal en een breder pakket aan maatregelen om producten duurzamer te maken.

Maar zover is het nog niet. Dus als u bijvoorbeeld een te repareren kledingstuk heeft of een fiets die nagekeken moet worden, kom dan naar het Repair Café! Zeer deskundige reparateurs zijn aanwezig: fietsenmakers, een naaister, elektriciens, reparateurs van  kleine houten meubels en speelgoed, etc.

Datum: woensdag 10 april
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00  uur
Locatie: buurthuis de Stulp – Admiraalsweg 100 in Drunen (graag binnenkomen via zijdeur aan de Beethovenlaan)
De reparatie is gratis. Een kleine financiële bijdrage wordt op prijs gesteld. De reparateurs zitten voor u klaar! Iedereen is van harte welkom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen