Sneak preview Route van de Kunst 2024 in de Voorste Venne

Foto: Route van de Kunst

Ook dit jaar tonen deelnemende kunstenaars alvast een voorproefje van wat zij tijdens de Route op eerste en tweede Pinksterdag voor bezoekers in petto hebben. Deze overzichtsexpositie wordt op 18 april geopend en is tot en met 17 mei gratis te bezichtigen.

Bont palet
In de gangen rondom de binnentuin van De Voorste Venne zullen van elke kunstenaar een of twee werken te zien zijn. Een bont palet aan kleurrijke, ingetogen, uitbundige en inspirerende schilderijen, collages, grafisch werk, wandobjecten en beelden. Welke kunstenaars spreken u het meeste aan? Welke locatie gaat u op 19 of 20 mei zeker bezoeken omdat u meer wil zien en horen over de kunstwerken? Of misschien bent u wel zo enthousiast dat u besluit om alle ateliers en locaties van de Route aan te doen. Het culturele centrum De Voorste Venne in Drunen is vrij toegankelijk tijdens openingsuren overdag, en als er iets te doen is, ook ’s-avonds.

Inrichten expositie
Op 16 en 17 april worden de kunstwerken gebracht en de expositie ingericht. Altijd weer verrassend voor Laura Hoek en Suzanne van Hal die beslissen over welk kunstwerk waar moet komen te hangen. Waar komt een werk het beste tot zijn recht en welke werken zijn qua kleur en sfeer mooi met elkaar te combineren. Ook voor de belichting is aandacht en kwetsbare stukken krijgen een veilige plek in vitrinekastjes of met glas bedekte showtafels. Een flinke, maar steeds weer dankbare klus.

Rondleiding door kunstenaar
De expositie is vier weken lang te bezichtigen en zal zeker op extra veel belangstelling kunnen rekenen nu ook de bibliotheek onderdeel uitmaakt van het complex. Bezoekers kunnen desgewenst met een handleiding langs de werken lopen. Daarin valt iets te lezen over elk kunstwerk, waardoor men wellicht met nog meer plezier en waardering langs de expositie wandelt. Op vier woensdagmiddagen om 15.00 uur bestaat de mogelijkheid om dit samen met een van de kunstenaars te doen. U kunt dan alles vragen wat in u opkomt bij het bekijken van de kunstwerken. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en deelname is gratis. U kunt kiezen uit 24 april en 1, 8 en 15 mei en de rondleiding gaat door als er voldoende aanmeldingen zijn. Het is wel nodig dat u zich hiervoor aanmeldt. Dat kunt u doen door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06-17168594.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen