Stichting Vestingstad Heusden organiseert een historisch festival

Foto: Stichting Vestigstad Heusden

Op zondag 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur organiseert de Stichting Vestingstad Heusden een historisch festival op het terrein van de kasteelruïne in de vesting. De stichting zal op het terrein en de aangrenzende stadswal terug gaan in de tijd.

Er is een kleine handelsmarkt en er zijn oude ambachten. Troubadours en andere muzikanten zorgen voor het nodige entertainment. Op de wal zal de Hanzecompagnie haar kampement opzetten voor een middeleeuwse belevenis met ambachten en ridders.De boogschutters van “net d’r neffe” geven een demonstratie en bezoekers mogen zelf ook de boog ter hand nemen.

Ook kinderen kunnen hun hart ophalen met verhalenvertellers, ze kunnen geschminkt worden en mogen hun eigen schilderijtje maken. Ook zij kunnen hun boogschietkunsten vertonen. Er is een horecaplein ingericht voor een drankje en een hapje en op het centrale podium vinden regelmatig optredens plaats.  Gedurende de middag zullen de schout en zijn schepenen regelmatig arrestaties verrichten en zal de rechter uitspraken doen en zullen de schuldigen worden berecht.

Figuranten, gestoken in kleding uit vroegere tijden spelen hun rol als burgers, boeren en buitenlui. Het is oppassen voor de straatschoffies en dronkelappen en ander gespuis dat u tegen het lijf kan lopen.

Kortom: het wordt een festijn met voor elck wat wils. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de stichting vestingstad Heusden en op onze website www.vestingstadheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen