Duurzaam Herpt houdt zaterdag 11 mei Plantjesmarkt en meer…

Foto: Duurzaam herpt

Duurzaam Herpt houdt zaterdag 11 mei een Plantjesmarkt. Na het succes van de eerste editie op 15 mei 2022 heeft de organisatie besloten voor een nog bredere opzet van het evenement. Dat is dan ook de reden dat aan de benaming Plantjesmarkt de toevoeging ‘en meer…’ is geplakt. Locatie: speeltuinterrein van het dorpshuis aan de Torenstraat. Tijd: 10.00-14.00 uur.

Ook deze keer wordt de bezoeker van harte uitgenodigd zelf een bijdrage te leveren aan het succes van de markt Dat kan door plantjes te ruilen. Iedereen mag zelf plantjes en/of stekjes meebrengen en deze met dorpsgenoten ruilen (of gewoon weggeven).
Daarnaast is er op de markt een ruim aanbod van moestuinplantjes van kweker Beaard uit Haarsteeg; biedt de lokale kweker Pijpers tomaten en komkommers te koop aan; is bloemisterij Roets van de partij met een kraam vol plantjes en verkopen de Duinboeren kaas en eieren. Verder kan er honing worden geproefd van de plaatselijke imkerij Het Oude Maasje (en wordt er voorlichting gegeven over het houden van bijen) en kunnen belangstellenden zich laten informeren over de activiteiten van de nieuwe buurttuin ’t Kerkblok, de initiatieven van werkgroep Duurzaam Herpt en de Natuur en Milieuvereniging gemeente Heusden.
De inwendige wens kan worden versterkt met overheerlijke vers gebakken pannenkoeken en ook voor koffie en thee wordt gezorgd.

De eerste editie van de Plantjesmarkt op zondag 15 mei 2022 bracht ruim tachtig bezoekers op de been.

De organisatie hoopt op mooi weer, maar kan als de weergoden roet in het eten dreigen te gooien, uitwijken naar de grote zaal van het dorpshuis of de naastgelegen voormalige RK-kerk.

De Plantjesmarkt en meer… is een initiatief van Duurzaam Herpt. Na de natuurspeurtocht, de gratis fruitbomen-acties, vogelwandeling, vleermuiswandeling, insectenhotels en egelkasten timmeren gaat de werkgroep door met aandacht vragen voor duurzaamheid en natuur in Herpt.
De markt wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Heusden via Dorpsraad Herpt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen