Kamerkoor VOX zingt: Love and poetry in de kapel van Abdij Mariënkroon

Foto: VOX

In de kapel van Abdij Mariënkroon organiseert Cultuurtoren Honsoirde op zondag 9 juni 2024 een bijzonder voorjaarsconcert in samenwerking met Kamerkoor VOX en zangers van het Ars Musica Ensemble Zang Academie.

Liefde verlangen, vreugde en verdriet, verbondenheid, intimiteit, alles komt voorbij in de teksten en muzikale werken van onder meer Palestrina, Bruckner, Lindberg, Parry en Chatman. Het wordt daarom een zeer sfeervol concert, ditmaal onder leiding van Kees Jan de Koning.

Kamerkoor VOX bestaat uit geschoolde en ervaren amateurzangers uit alle windstreken. De verschillende achtergrond van de zangers levert een rijke koorklank op en een gevarieerd aanbod van muziek. Er wordt steevast in korte repetitietijd gewerkt naar een hoog niveau van muzikaliteit en afwerking.

Het koor is erg blij met dirigent Kees Jan de Koning, zelf onder meer zanger bij het Nederlands Kamerkoor en diverse ensembles met Europese bekendheid. Buiten extra coaching en kwaliteitsverbetering van het kamerkoor, brengt de dirigent voor dit concert ook zangers van opleidingskoor Ars Musica mee. Wij mogen genieten van hun bijdrage van componisten als MacMillan, Williams, Rossini, Gibbons en Purcell.

Kaarten: € 12,50 aan de kassa (reserveren kan evt. via [email protected])
Datum: zondag 9 juni. Tijd: 15.00 uur. Locatie: Kapel Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253 VP Nieuwkuijk. Parkeren op eigen terrein: toegang Abdijlaan via Abt van Engelenlaan: parkeer aanduidingen volgen

Dit concert zal ook worden uitgevoerd op 8 juni om 20.30 uur in het Witte Kerkje in Terheijden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen