Seniorenschool Heusden is een weekje naar Willebadessen, Duitsland (dag 3)

Ieder jaar organiseert de Seniorenschool Heusden een meerdaagse busreis voor 55+-ers.  Dit jaar ging de reis naar Willebadessen, een klein stadje in (Noordrijn-Westfalen). Iedere dag is een verslag van deze gezellige week. Dag 3.

Dag 3
De derde dag was er een vol programma. Om 10.00 uur begon de Teutoburgerwald-tour met als einddoel het schilderachtige Hannover-Münden, een toeristenplaats waar de rivieren de Werra, de Fulda en de Wezer samenkomen. De lunchpakketjes werden ’s morgens al klaargemaakt en voor ieder was er een pakje drinken, een koek en een appel als extraatje. Toen we rond 11.30 uur arriveerden was het al 28o en zonnig.

De stad is omringd door water en de stad heeft meer dan 700 huizen die gebouwd zijn in de typische vakwerkstijl. Er was een mooie autovrije winkelstraat met verschillende terrassen. Bij het shoppen werden verschillende zonnepetjes en -hoedjes gekocht maar de meeste belangstelling ging uit naar een terrasje in de schaduw, even ontspannen en nieuwe energie opdoen.

Bij terugkomst in het hotel gingen we snel aan tafel voor het diner want om 18.00 uur speelde het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. Onze chauffeur Marcel en Tinie hebben een zaal versierd met oranje vlaggetjes en op een groot beeld konden we de wedstrijd volgen. De fanatieke supporters droegen een oranje shirt of sjaal. Het heeft helaas niet geholpen: Oranje verloor met 3-2. Na het voetballen was het even napraten en namen we op het terras een drankje.

Na het voetbal richtten we ons op een ander spel en rollen de ballen over de kegelbaan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen