Mappenstructuur op inloopochtend woensdag 3 juli om 9.30 in D’n Elshof

Foto: Inloopochtend Elshout

Waar zijn de foto’s van de kleinkinderen op mijn  mobiel? Via de mobiele telefoon worden tegenwoordig erg veel foto’s gemaakt. Foto’s van de kinderen, kleinkinderen, familie, feesten, vakanties, hobby’s et cetera.

Je kunt het niet bedenken of er is wel een reden om een foto te maken. Zeker omdat het zo gemakkelijk gaat. Dat betekent ook dat de meeste mensen wel honderden foto’s op de mobiele telefoon hebben staan. En dan komt het moment dat je die ene foto aan een ander wilt laten zien. Dan begint het zoeken. Waar staat die foto ook alweer. En maar scrollen tot het uiteindelijk lukt om die foto tevoorschijn te halen. Omslachtig en stressvol als het niet snel lukt tussen al die honderden foto’s.
Dit is praktisch op te lossen door de foto’s in mappen bij elkaar te zetten. Je zou kunnen denken aan een map voor je kinderen, een map voor je kleinkinderen, een map voor je hobby’s, een map voor je vakantiefoto’s. En deze vakantiefoto’s per jaar in een map zetten zodat je snel bij de vakantiefoto’s van bijvoorbeeld 2021 kunt komen.

Over dit item gaat de computerdeskundig op 3 juli uitleg geven. Hoe maak ik een structuur van mappen en hoe plaats ik de foto’s in de goede map.

De vorige computer inloopochtend op 5 juni was gericht op de iCloud en de beveiliging van wachtwoorden. Na uitleg over de werking van de iCloud kwam het volgende onderwerp aan de orde. Hoe kan ik op de mobiele telefoon mijn wachtwoorden veilig opslaan. Omdat dit best ingewikkeld was lukte het niet iedereen om dit aan te passen. Een aantal bezoekers heeft daarbij individuele hulp gehad. Voor degene die het nog steeds niet is gelukt komen we er op 3 juli nogmaals op terug. De extra moeilijkheid is dat er verschillende systemen zijn, ieder zijn eigen instructies. iOS is beschikbaar voor o.a. Apple telefoons en Android voor o.a. Samsung telefoons.

U bent op woensdagochtend 3 juli van 9.30 – 11.30 uur weer van harte welkom. Een gratis kopje koffie of thee staat voor u klaar.

P.S. PMD zakken zijn alleen verkrijgbaar tijdens de inloopochtend.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen