Turnles geven als levensbeschouwelijke uitdaging ‘Het helpt de kinderen om zich geliefd te voelen’

Foto: Bill Banning

Voor mijn levensbeschouwelijke activiteit op het d’Oultremont College heb ik op een zaterdag turnles gegeven bij de kleuter en peuters van onze vereniging. Normaal geef ik op maandag les bij de groepen 5 en 6. Om les te kunnen geven heb ik een cursus gedaan, ik heb niveau 1 en niveau 2 behaald.

Deze activiteit vond plaats in een turnzaal in Wijk en Aalburg, dat is ook mijn dorp, dus dat was erg fijn. Ik heb die cursus gedaan zodat ik alleen in de zaal mag staan met assistenten, deze assistenten waren M. (15) en M. (14). Ik was de trainster en leidde de les, de assistenten hielpen mij met het verzorgen van de les.

eze activiteit heeft op de volgende manier bijgedragen aan mijn ontwikkeling:
De activiteit heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling omdat ik normaal bij een wat oudere groep les geef. Deze kinderen luisteren goed en begrijpen wat ik zeg. Bij de kleuters en peuters is dat net wat anders. De kleuters en peuters zijn kinderen van een leeftijd van 2 tot 5, voor deze kinderen moet ik erg duidelijk zijn en alles op een andere manier uitleggen. Dit helpt bij mijn ontwikkeling omdat het iets heel anders is dan normaal. Hierdoor leer ik van de kinderen en leren zij hopelijk ook iets van mij.

Daardoor vormen we samen het symbool van de Davidster: we werken samen (dat is het middenvak waar de beide driehoeken elkaar overlappen), maar we hebben allemaal onze eigenheden (de punten van iedere driehoek).

Ook turnen we met toestellen, we doen bij groep 5 en 6 vaak meerdere toestellen. Maar bij de kleuters en peuters is er een parcours waar zij zelf een aantal rondjes kunnen maken. Ik heb erg veel geleerd van de kinderen en de assistenten omdat je op een andere manier met elkaar met elkaar om moet gaan, maar wel met respect.

De activiteit heeft ook bijgedragen aan mijn sociale ontwikkeling omdat de kinderen een stuk jonger zijn dan normaal waardoor ik op een andere manier alles moet uitleggen. Ook hebben ik een connectie gemaakt met de kinderen. Waardoor we banden kunnen binden want het helpt de kinderen om zich geliefd te voelen en voor mij geldt dat precies zo.

P.S.
Is het niet prachtig dat jonge mensen andere jonge mensen helpen ‘om zich geliefd te voelen’? Dat bouwt de samenleving op! (Bill Banning – dankbaar docent levensbeschouwing OMO)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen