Alzheimer Café Heusden: Viering Wereld Alzheimer Dag en het 10-jarig bestaan

17 sep , 12:58 Nieuws
elderly 4681508 1280
Op donderdag 26 september organiseert Alzheimer Café Heusden in Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251BE Vlijmen een bijeenkomst rondom het thema Viering Wereld Alzheimer Dag en het 10-jarig bestaan van het Alzheimer Café Heusden. Inloop is vanaf 19.30 en de bijeenkomst start om 20.00 uur, afsluiting uiterlijk 22.00 uur.
Thema: Viering Wereld Alzheimer Dag en het 10-jarig bestaan van het Alzheimer Café Heusden Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2024 is “Samen in beweging”. Nick Kamphuis Medewerker Welzijn bij Mijzo komt vertellen over bewegen bij dementie. Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk. Bewegen zorgt voor plezier en minder stress. En bewegen is gezond voor het brein. Voor mensen met dementie kan bewegen helpen om geestelijke achteruitgang te vertragen. Maar samen in beweging kan ook gaan over samenwerken. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.
 Het Alzheimer Café Heusden bestaat deze maand 10 jaar. Dat wil men op deze avond feestelijk met de aanwezigevieren. De gespreksleiders in het Alzheimer Café Heusden zijn Marion Arends en Christa van Bloois.
Het Alzheimer Café Heusden is een gezellig, warm en veilig trefpunt voor mensen met dementie, partners, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden. Er is veel (gratis) informatie beschikbaar over dementie. De toegang is gratis. Van te voren aanmelden is niet nodig.
Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/ahcheusden of neem contact op met Ron
Schmidt, coördinator van het café, e-mail: [email protected].
Het Alzheimer Café Heusden is een samenwerking van Alzheimer Nederland, afdeling Midden- Brabant, Mijzo en ContourdeTwern Heusden.