Basisschool de Vijfhoeven en KBS Het Kompas maken kans op een ANWB Verkeersplein

17 mei , 16:50 Nieuws
anwb w1520 915x518 1
Zowel Basisschool de Vijfhoeven uit Vlijmen als KBS Het Kompas uit Nieuwkuijk maken kans op een verkeersplein van de ANWB. De ANWB organiseert ieder jaar een wedstrijd onder basisscholen. Hierbij wint er in iedere provincie één school het verkeersplein.
Op een ANWB Verkeersplein kunnen leerlingen dagelijks oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteekoefeningen, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren kinderen de betekenis van verschillende verkeersborden. Naast het verkeersplein ontvangt de winnende school ook het ANWB Verkeersplein lesprogramma, een verkeerslicht en een ANWB fietsje.
Basisschool de Vijfhoeven Vlijmen
De verkeersveiligheid rondom de school is slecht. Met twee scholen naast elkaar moeten dagelijks 600 leerlingen naar deze scholen komen. Veel kinderen worden vanuit andere wijken met de auto gebracht, wat leidt tot een tekort aan parkeergelegenheid rondom de school. Een verkeersplein is zeer welkom, zodat kinderen veilig op het schoolplein, in een beschermde omgeving, al fietsend de verkeersregels kunnen oefenen. Het verkeersplein zal een duidelijk onderdeel worden van de verkeerslessen, waarbij ze praktijkgerichte lessen op het schoolplein aanbieden.
KBS Het Kompas Nieuwkuijk
De verkeersveiligheid rondom de school is matig. De school ligt aan een drukke dorpsstraat, waar al het doorgaand verkeer van de omliggende dorpen en de landbouwvoertuigen doorheen rijden. De leerlingen moeten daarom in het verkeer goed opletten. Het merendeel van de kinderen komt met de fiets of te voet naar school, een deel wordt met de auto gebracht. Na de basisschool gaan kinderen naar een middelbare school verderop, want in het dorp zelf is geen voortgezet onderwijs. Een verkeersplein is welkom om daarmee te oefenen. Het verkeersplein wordt dan onderdeel van de verkeerslessen. Een keer per maand zet men het plein structureel in voor wieltjesdag. Jaarlijks kunnen de leerlingen de fietsvaardigheidsactiviteiten oefenen op het plein. De leerlingen van groep 1/2 kunnen de nieuw aangeschafte fietsen en steppen gebruiken op het verkeersplein en verkeerssituaties zo betekenisvoller maken. De VSO en BSO op het terrein hebben ook veel profijt van een verkeersplein.
U kunt ervoor zorgen dat de leerlingen veilig en goed voorbereid deelnemen aan het verkeer. Stemmen kan via de link www.anwb.nl/wineenverkeersplein
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail