Bushalte 'De Wolput' in Vlijmen Beste Bushalte van Nederland

24 apr 2023, 10:30 Nieuws
wgz 3681
Vlijmen heeft de beste bushalte in Nederland. De 3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman hebben dat eerder in hun ochtendshow bekend gemaakt dat 'De Wolput' de winnaar is. Maandagmorgen was de live uitzending aan de Wolput waar wethouder Jeroen van den Bosch officieel het bord onthulde 'Beste bushalte van Nederland 2023'
Vlijmenaar Rob van der Ham heeft de bushalte opgegeven. "Ik had dit totaal niet verwacht. Het is vooral mooi voor de bushalte", vertelt van der Ham enthousiast. De 3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman hebben deze wedstrijd bedacht om meer aandacht te vragen voor het verdwijnen van bushaltes.
wgz 3577
"Ik ging altijd met de lijnbus 136 vanuit Den Bosch naar mijn ouders. Zo stapte ik een keer aan de overkant van de halte De Wolput uit en toen dacht ik: dit is toch wel een unieke plek. Een groene driehoek met eikenbomen en midden in het dorp", vertelt Van der Ham. Hij heeft jaren in Vlijmen gewoond. Vroeger ging Van der Ham al met de schoolbus naar zijn basisschool vanaf deze halte. "Het voelt als een rustige oase en dus de perfecte plek om de dag op te starten of te eindigen."
Live vanuit Vlijmen
Maandag 24 april was de uitzending van Rob & Wijnand en de Ochtendshow live bij bushalte 'de Wolput' in Vlijmen. Wethouder Jeroen van den Bosch kwam ook langs voor de onthulling, en het is natuurlijk geen feestje zonder muziek! Daarom kwam de Nederlandse indieband Elephant langs voor een speciaal optreden.


De Wolput
Waarom Rob de bushalte heeft genomineerd? Volgens hem is het gewoon een bijzondere bushalte. "Het heeft iets mysterieus. Het ligt midden in Vlijmen en 's ochtends hangt de mist altijd tussen de bomen. Het voelde als een soort eigen eiland in het dorp tussen de bomen en het groen. Het is een rustig en afgelegen ontmoetingsplaats om ergens heen te gaan. Deze bushalte is de perfecte plek om de dag rustig te beginnen, maar ook te eindigen! Een bijzonder mooi stukje Vlijmen!"
Op verzoek van de buurvrouw van de halte komt er ook nog een prullebak.
Foto's gemaakt door Wil Gulpen (Heusden.Nieuws)
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief.
en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk
voor agenda

< Volg HeusdenNieuws ook via

< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een