D66'ers gaan samen in 'D66 Land van Heusden en Altena'

11 okt , 16:34 Nieuws
logo d66 heusden
D66 Heusden
De D66 leden in de gemeenten Heusden en Altena hebben besloten samen verder te gaan als één nieuwe afdeling, onder de naam 'D66 Land van Heusden en Altena'.
Landelijke politieke partijen zijn op lokaal niveau georganiseerd in 'afdelingen', waar zij meedoen aan de lokale politieke activiteiten. Dat doen ze via deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Soms doen zij dat door samen te werken met andere lokale partijen, zoals in Progressief Altena. Daar werkt D66 samen met GroenLinks en PvdA. Samen hebben ze daarmee vier in de raad en een wethouder in het college. Zo kunnen ze beter hun progressieve geluid laten horen.
Vaak ook organiseren zij bijeenkomsten over meer dan de politiek in de eigen gemeente. Maar daarvoor moet je voldoende mankracht op de been kunnen brengen.
Door samen te werken kunnen de D66'ers in Heusden en Altena gemakkelijker goede sprekers uitnodigen, waarmee je in gesprek kunt over interessante onderwerpen die je eigen gemeente en de verdere omgeving aangaan. Of over interessante, meer algemene politieke ontwikkelingen.
Daarom hebben de D66-leden in de gemeenten Heusden en Altena besloten om samen één afdeling te vormen. De wijziging gaat in vanaf 10 oktober 2024.
De naam is een begrip uit oudere tijden. Het gebied is in de loop der tijd wel van omvang en samenstelling veranderd. Tegenwoordig omvat de gemeente Altena het hele gebied van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het gebied loopt van Wijk en Aalburg in het oosten, tot en met Werkendam in het westen en omvat ook nog een stuk van de Biesbosch.
De gemeente Heusden bestaat uit elf kernen, waarvan Drunen, Vlijmen en Haarsteeg de grootste zijn.
De nieuwe afdeling organiseert binnenkort een kennismakingsevenement voor al haar leden. Ook worden er snel nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor een nieuw bestuur en activiteitencommissies. Wie meer informatie wil, kan nu ook al terecht op het mailadres [email protected]