Eerste onderlinge wedstrijde Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

06 mrt 2022, 9:57 Nieuws
p9084044
Onder een stralende zon vond op zaterdag 5 maart 2022 de eerste onderlinge wedstijd plaats in het kader van het seizoen 2022, na een wat hectisch en rommelig seizoen van 2021 was het zaterdag weer de eerste keer dat de schutters elkaar troffen. Het blijft een bijzondere tijd, zijn er nu de laatste naweeën van het coronavirus komt het volgende niet minste geweld weer in beeld en wel de strijd in de Oekraïne.
p9084045
Ondanks al deze malaise is de gilde toch weer met de competitie gestart, waarbij iedereen de hoop uitspreken dat deze zal verlopen zoals ze in gedachte hebben. De eerste wedstrijd was als in de aanhef verwoord op zaterdag, rond 15:00uur starten de eerste schutters de wedstrijd. Ongeveer 20 deelnemers namen deel en probeerden met hun resultaten zich een plaats te veroveren op de scorelijst. Het was een gezellig treffen waarbij naast het schieten ook ruimte en tijd was om een praatje te maken. Immers dit was door de corona voor sommigen al weer lang geleden. Het is vooral in deze tijd belangrijk er voor en met elkaar te zijn, iets wat binnen een gilde toch erg voornaam is, het gaat niet alleen om de sport/punten maar vriendschap (broeder- tegenwoordig ook zusterschap) is tekenend voor een schuttersgilde.
Als gezegd deze wedstrijd was de eerste van een serie van veertien, de laatste zal zijn op 22 oktober gevolgd door een afkampronde die voor nu gepland staat op 29 oktober 2022. Naast dat de Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk de onderlinge wedstrijden weer hebben opgepakt/gestart is ook de 3 bondencompetitie weer aangevangen, hieruit valt af te leiden dat binnen de gilden het geheel nu ook weer op stoom komt. De eerste wedstrijd in dit verband is gepland op 6 maart en vindt/vond plaats bij het Gilde Sint Antonius-Sint Sebastiaan in Udenhout. De gilde hoopt op een mooi seizoen, waarbij de vriendschap boven de resultaten gaat.
Namens het gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk, ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt, Public Relations & 1eJonge deken
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail