Fotoverslag Historisch Festival Heusden

jun 24 , 9:09 Nieuws
p1030800
Zondag 23 juni organiseerde de Stichting Vestingstad Heusden een historisch festival op het terrein van de kasteelruïne in de vesting. Het terrein en de aangrenzende stadswal ging in de tijd op deze zonnige dag. Hans Breukhoven maakte een mooie fotoreportage van deze dag.
Er was een kleine handelsmarkt en er zijn oude ambachten. Troubadours en andere muzikanten zorgden voor het nodige entertainment. Op de wal had de Hanzecompagnie haar kampement opgezet voor een middeleeuwse belevenis met ambachten en ridders. De boogschutters van “net d’r neffe” gaven een demonstratie en bezoekers mogen zelf ook de boog ter hand nemen.
Ook kinderen konden hun hart ophalen met verhalenvertellers, ze werden geschminkt. Er was een horecaplein ingericht voor een drankje en een hapje en op het centrale podium waren regelmatig optredens. Gedurende de middag werden door de schout en zijn schepenen regelmatig arrestaties verricht en deed de rechter uitspraken doen en werden de schuldigen berecht.
Figuranten staken in kleding uit vroegere tijden spelen hun rol als burgers, boeren en buitenlui. Het was ook oppassen voor de straatschoffies en dronkelappen en ander gespuis.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail