Geslaagde dag van Techniek Heusden

jun 08 , 19:28 Nieuws
wg4 5631 kopie kopie
De Dag van de Techniek, georganiseerd door Ondernemend Heusden met Hydro Extrusion Drunen B.V. als gastheer, was een groot succes. Bijna 1200 bezoekers werden verwelkomd in een verrassend grote accommodatie waar 47 bedrijven en onderwijsorganisaties zich presenteerden aan de jeugd en hun begeleiders. Het doel was om de interesse voor de vele mooie kanten van het vak techniek te wekken en de vele mogelijkheden binnen dit vakgebied te laten zien.
Wethouder Thom Blankers opende de Dag van de Techniek, waarna wethouder Peter van Steen de Bosbessenbus presenteerde. Deze mooi versierde bus biedt een praktische oplossing door leerlingen van speciale locaties te vervoeren, zonder dat ouders met acht auto's hoeven te rijden. De bus zal ook door andere organisaties worden gebruikt, zoals de seniorenschool en Bijeen, waardoor het een waardevolle aanvulling is op de Dag van de Techniek.
Tijdens het evenement kregen de bezoekers een uitgebreide blik in de keuken van de techniek. Jeugdige bezoekers waren zo enthousiast dat sommigen maar liefst vier uur aanwezig waren en met overtuiging naar huis gingen, vastbesloten om in de techniek te gaan werken. Het evenement toonde aan dat techniek leeft bij zowel jongens als meisjes.
Kortom, het was wederom een geslaagde dag op een mooie locatie met goede gastheren en gastdames. De Dag van de Techniek heeft duidelijk laten zien dat er een grote belangstelling is voor techniek onder de jeugd, wat veelbelovend is voor de toekomst van het vak.
Bekijk meer foto's van fotograaf Wil Gulpen en fotograaf Ad Hartjes die namens Heusden Nieuws mooie foto's hebben gemaakt.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail