Grote belangstelling en waardering voor deelnemers ArkParkDag “Het culturele leven bloeit in Haarsteeg”

16 sep , 14:15 Nieuws
wg4 8905 c2024 wil gulpen fotografie
Ondanks het feit dat er zondag 15 september diverse evenementen plaatsvonden, zoals Kunst Vesting Heusden en Monumentenweekend bleek ook de ArkParkDag, waarop toneelvereniging Ernst & Luim, harmonie St. Cecilia en ArtCentrum De Ark zich presenteerden een groot publiek te trekken. Het begint inmiddels een traditie te worden bij aanvang van een nieuw verenigingsseizoen, met als doel om nog meer bekendheid te genereren en uitbreiding en verjonging van het ledenbestand. En dat is waarschijnlijk uitstekend gelukt.
Laat een hartelijk welkom, ontvangst en afscheid in de feeërieke sfeer van een feestelijk getinte vlaggenparade aan het begin van de oprit van het ‘festivalterrein’ maar over aan de leden van Ernst & Luim, succes verzekerd.  Met een miniconcert beet de koninklijke harmonie Sint Cecilia het spits af van het ArkParkDag-programma. Ook wat later op de dag -bij een 2de optreden- excelleerde onder de rustige leiding van dirigent Jos Bataille het orkest en solisten, zoals vader en zoon Rembrandt en Victor. Dat gold eigenlijk ook voor de Krakende Noten onder leiding van hun enthousiaste dirigente Kitty Adriaanse, die in tegenstelling tot wat de naam van dit koor doet vermoeden garant staan voor harmonieus klinkende zangnummers. Het niveau van SaxeBelle, de vrouwenband die repeteert in het gebouw van De Ark, blijkt nog steeds stijgende. Ook in enigszins uitgedunde samenstelling klonk het deze zondagmiddag weer lekker swingend.  
Officiële opening ‘hakhok’
Op het programma stond onder andere de opening van het ‘hakhok’ op het Arkterrein, zoals het op tekening heette. Na realisatie is echter de omschrijving Atelier voor Beeldhouwers en Houtbewerkers, voor 100% mogelijk gemaakt door Stichting De Biezen en Stichting Abdij Mariënkroon, passender.  Aan wethouder Thom Blankers (VVD) de eer om ter gelegenheid van de officiële opening de eerste steen te hakken. Voorzien van een leren schort, een steen en een bok en bewapend met hamer en beitel kon hij aan de slag. Blankers, geboren in de tachtiger jaren, ging in zijn speech in op de kenmerken van het thema The Eighties, uiteenlopend van een stagnerende woningmarkt, lage lonen, grote werkeloosheid, Rusland die Afghanistan was binnengevallen en Reagan aan de macht in America.
Hij zag veel overeenkomsten met de huidige tijd, maar wees op het herstel aan het einde van de tachtiger jaren met Glasnost en Perestrojka. Complimenten ook van de wethouder voor het voortvarende bestuur van De Ark. Voorzitter Will Reijnders constateerde dat het culturele leven bloeit in Haarsteeg, maar zei hij: “Gegeven het huidige politieke klimaat is het noodzakelijk om ons te wapenen tegen de afbraak ervan”. Voorlopig lijkt er echter nog geen vuiltje aan de lucht en kunnen de Haarsteegse verenigingen rekenen op veel sympathie en hopelijke nieuwe leden verwelkomen.      
Nog meer foto's zie hier https://myalbum.com/album/Mb
Tekst Rieky Schalken
foto’s Wil Gulpen