RKC Waalwijk ook na vijf speeldagen nog zonder punten

16 sep , 15:46 Sport
53929769018 7371f602d1 w
RKC Waalwijk heeft in de uitwedstrijd tegen Willem II een zware middag beleefd in het Koning Willem II Stadion. Het duel eindigde in een 3-0 nederlaag voor de ploeg uit Waalwijk. Willem II was de bovenliggende partij en stond bij rust al met 2-0 voor. Ondanks enkele kansen voor RKC Waalwijk kwam de aansluitingstreffer er niet en liep Willem II in de tweede helft verder uit.
Eerste helft
Willem II begon sterk en zette RKC Waalwijk al vroeg onder druk. In de 8e minuut maakte Julian Lelieveld een overtreding in het strafschopgebied, wat resulteerde in een penalty voor de thuisploeg. Vaesen verzilverde deze kans en bracht Willem II op een 1-0 voorsprong. De eerste echte kans voor de Waalwijkers kwam pas in de 21e minuut, toen Denilho Cleonise een schot op doel loste. De doelman van Willem II wist echter redding te brengen.
In de 29e minuut verdubbelde Willem II de voorsprong toen Meerveld de bal fraai in de verre hoek plaatste. Kort voor rust kreeg Willem II nog twee grote kansen. Een schot belandde op de paal en uit de daaropvolgende voorzet ging de kopbal net over. RKC Waalwijk ging met een 2-0 achterstand de kleedkamer in.
Tweede helft
RKC Waalwijk begon de tweede helft met een goede mogelijkheid. In de 48e minuut kopte Oskar Zawada de bal net over het doel van Willem II. Toch sloeg Willem II opnieuw toe. In de 52e minuut zag Doodeman zijn schot via een aanraking het doel ingaan, wat de stand op 3-0 bracht.
Hoewel RKC Waalwijk niet opgaf, bleef het moeilijk om echte kansen te creëren. Jeroen Houwen, de doelman van RKC Waalwijk, moest in de 64e minuut nog een knappe redding verrichten om verdere schade te voorkomen. In de 68e minuut leek een fout in de verdediging van Willem II de kans op een eretreffer voor Zawada te bieden, maar ook deze kans werd gestopt door de doelman van Willem II. In de slotfase gebeurde er weinig meer en bleef de eindstand 3-0 in het voordeel van de Tilburgers.