Hariëtte Pijnenborgh is de nieuwe regisseur van toneelvereniging ONA

23 sep , 14:22 Nieuws
1066235
Sinds dit seizoen is Hariëtte Pijnenborgh (57) regisseur bij toneelvereniging ONA. Na jaren op het toneel te hebben gestaan, heeft ze een opleiding gevolgd en heeft ze zich toegelegd op regie.
Het bedenken en vormgeven van een voorstelling is het liefste wat ze doet. "Als kind was ik altijd al bezig met verhaaltjes schrijven", zegt Hariëtte. En toen ze op de basisschool de hoofdrol kreeg in de Kerstmusicial, ontdekte ze de magie van op een podium staan. Maar in het dorpscafé van haar ouders is de passie voor theater echt ontstaan. "In het café leerde ik kijken en luisteren  naar allerlei soorten mensen en smulde ik van de toneel- en muziekoptredens die daar op een groot podium werden gegeven", vertelt Hariëtte enthousiast. 
Ze heeft al bij meerdere toneelgroepen verschillende soorten voorstellingen mogen maken. En dit jaar verzorgt ze dus de regie bij ONA. Omdat ze zelf ook in de gemeente Heusden woont, was ONA voor haar geen onbekende vereniging. "Een fijne vereniging! En ook bijzonder en voor een regisseur fantastisch dat de spelersgroep bestaat uit een mix van jong en oud", aldus Hariëtte. 
De repetities zijn inmiddels in volle gang en iedereen heeft er weer zin in! Op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2025 vinden de jaarlijkse voorstellingen van toneelvereniging ONA weer plaats in De Voorste Venne in Drunen. Noteert u deze data alvast in uw agenda? Binnenkort vertellen we u meer hierover!