Bjorn van Bijnen scoort 3x voor Vlijmense Boys

23 sep , 12:47 Sport
image 299
Afgelopen weekend is de competitie gestart voor de voetbalclubs uit de gemeente Heusden. Zaterdag vierde klasser Vlijmense Boys won met 4-2 van NEO ’25 door drie doelpunten van Bjorn van Bijnen. FC Drunen kende een mooie start (2-1 winst op Ophemert, de derby HHC ,09 – SC Elshout werd 1-1. Ook RKDVC speelde gelijk in Hank bij Be Ready (0-0). Haarsteeg werd geklopt in Boxtel door ODC met 2-1. Nieuwkomer in de 2e klasse VV Nieuwkuijk moest zijn meerdere erkennen in het thuisduel tegen Antibarbari. Brent de Wijs scoorde zijn 100ste doelpunt voor VV Nieuwkuijk.
Brent de Wijs omlijstte historische wedstrijd van Nieuwkuijk met zijn honderdste doelpunt
Zondagmiddag speelde Nieuwkuijk voor de eerste keer in zijn 97-jarig bestaan een competitiewedstrijd in de tweede klasse. Tegen Antibarbari, een studententeam uit Rotterdam, werd verdiend met 1-2 verloren.
Het was ook voor Brent de Wijs een heel bijzondere wedstrijd: hij scoorde zijn honderdste competitiedoelpunt voor Kuijk. Daarmee zette de sterke spits zijn ploeg op een voorsprong, maar tussen de 30e en 32e minuut lieten de studenten, die met gehuurde auto’s naar Brabant waren gekomen, de wedstrijd kantelen. Verloren, het is vervelend. Maar trainer Ronny Everaerts was realistisch. ,,Ze waren beter, al deden we bij vlagen goed mee. Het was zeker geen schande, want Antibarbari hikt al een paar seizoenen tegen de eerste klasse aan.”
Derdeklasser RKDVC ging op bezoek bij promovendus Be-Ready. Er werd niet gescoord. En dat is opmerkelijk, want de Hankenaren schoten vorig seizoen bijna alle ploegen aan flarden. Spits Jonathan van Eerd grossierde in treffers, bijna vijftig. ,,Maar we hadden onze zaken goed voor elkaar”, vond trainer Jasper Koole. ,,Hij heeft maar één kans gekregen. Zelf creëerden we meer. Al met al een verdiend gelijkspel, al hadden we stiekem alle punten uit Hank mee kunnen nemen.”
Haarsteeg kende bij ODC een valse start. Binnen twaalf minuten was er al twee keer gescoord. De thuisclub opende het bal, Koen Sleutjes trapte vanaf de strafschopstip raak. Vlak voor rust kreeg Bjorn van den Wildenberg zijn tweede gele kaart. ,,Daarna hebben we de hele tweede helft in de verdrukking gezeten”, zag trainer Jelle Hakkert. ,,We dachten het te gaan redden, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Jammer.”
In de vijfde klasse G stond de derby tussen HHC’09 en SC Elshout op de rol. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 1-1. ,,Ik baal”, zei Elshout-trainer Roy Fitters na afloop. ,,We hadden deze wedstrijd dik moeten winnen. Maar we zingen hetzelfde liedje als vorig seizoen: we scoren heel moeilijk.” Thijs Lommers had daar nog het minste last van; nog voor rust tekende Joshua Schoemans voor de gelijkmaker. Voor HHC-trainer Gilbert de Fijter was het een bijzondere wedstrijd. ,,Ik heb negen seizoenen met heel veel plezier bij Elshout gewerkt. Ik had ze liever niet tegengekomen, was de club ook niet gedegradeerd.” Wat het wel opleverde: ,,Een volle kantine, die vriendenkring die ik daarginds heb opgebouwd, zag ik weer eens.”
FC Drunen kende een mooie competitiestart, want Ophemert werd met 2-1 verslagen. Ibrahim Görgen zette de thuisclub al na twee minuten op een voorsprong. Pal voor rust kwam Ophemert langszij. In de 53e minuut kroonde Soufiane Bakkali zich tot matchwinner. Opmerkelijk was de rol van trainer Murat Toksoy. Hij was op vakantie in Turkije. ,,Maar ik heb de hele wedstrijd gezien, via Whatsapp”, zegt de Drunenaar.
Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys won heel verrassend van NEO’25: 4-2. De Sprang-Capellenaren hadden vorig seizoen lange tijd de beste papieren om de titel te grijpen. Maar dat mislukte, zo ook in de nacompetitie. ,,Toch hoorden wij hun trainer zeggen dat ze in de derde klasse thuishoorden”, zegt spits Bjorn van Bijnen. ,,Voor ons werkte dat als een rode lap op een stier.” NEO kwam op een voorsprong, een tweede doelpunt werd afgekeurd. Daarna nam de Boys het heft in handen en met drie doelpunten van Van Bijnen werden de eerste drie punten opgestreken.  Fotograaf Arjan van Dongen maakte een mooi fotoverslag van deze wedstrijd.