In 2025 is er weer een Route van de Kunst onder en net boven de A59

10 okt , 7:29 Nieuws
beeld route van de kunst 17e editie
Bent u (semi)professioneel kunstenaar in één van de Heusdense kernen Drunen, Vlijmen, Nieuwkuijk, Elshout of Haarsteeg? Of woont u in een aangrenzende gemeente? Wilt u uw werk exposeren tijdens de zeventiende editie van de Route van de Kunst (RvdK), dan bent u van harte welkom om u aan te melden vóór 15 november 2024.
Maak een selectie van 4 tot 6 duidelijke en representatieve foto’s van recent werk ( minimaal 1Mb) en geef aan wat uw motivatie is om deel te nemen aan de Route en vertel iets over uw werk. Wat maakt uw werk speciaal? Vermeld ook uw website of instagram als u die heeft. Mail alles naar [email protected]. Voor vragen kunt u bellen naar 0617168594. De organisatie is op zoek naar variatie, inventiviteit en eigentijdse technieken. Beschikt u toevallig over een verrassende, ruime locatie die u tijdens het Pinksterweekend beschikbaar zou willen stellen als expositieruimte? Wij horen het graag van u.
Voorwaarden voor deelname
 1.
Kort na de sluitingsdatum van 15 november zal een externe kunstcommissie alle aanmeldingen bekijken. De commissie kijkt vooral naar de kwaliteit van het werk en naar de diversiteit van de te exposeren technieken binnen het deelnemersveld van de Route. 
2. Van deelnemers wordt verwacht dat zij zelf beide dagen op de expositielocatie aanwezig zijn. Deelnemen aan de Route van de Kunst en de bijbehorende Expositie in de Voorste Venne in Drunen in de weken voor Pinksteren kost €200,00. Dit bedrag kunt u geheel of gedeeltelijk laten sponsoren.
3. Nadat deelname is bevestigd, naar verwachting uiterlijk begin januari 2025, kunt u actief op zoek gaan naar sponsors. Een sponsor betaalt minimaal €50,00 en wordt met logo en website vermeld op de RvdK-routefolder. Wellicht haalt u voldoende sponsors binnen om daarmee de kosten van uw eigen bijdrage te dekken. Als de deelnemende kunstenaars bekend zijn, volgt een informatie- en kennismakingsbijeenkomst. De Pinksterdagen vallen in 2025 op zondag 8 en maandag 9 juni.
Route van de Kunst duur?
Een enkele keer komt ons ter ore dat deelname aan de RvdK duur zou zijn. Vanwege de opzet van deze atelierroute - bij voorkeur per fiets af te leggen door de zuidelijk gelegen kernen van de gemeente Heusden - is het nodig een routefolder samen te stellen. De opmaak en druk van 5000 benodigde exemplaren vormen onze grootste kostenpost. Dankzij uw bijdrage zijn we daartoe in staat en kunnen wij bijvoorbeeld ook social media up to date houden en de drie deelnemersavonden betalen. En verkoopt u werk tijdens Pinsterdagen dan mag u de opbrengst helemaal zelf houden.