Jaaropening Basisschool De Duinsprong weer geslaagd

14 sep 2022, 10:32 Nieuws
jaaropening 1
Basisschool De Duinsprong is weer gestart! Mét nieuw meubilair! De laatste vakantieweek is Eromesmarko druk bezig geweest met het inruimen en plaatsen van alle nieuwe kasten, instructietafels, krukken, bankjes en poefjes. Het leveren van de tafels en stoeltjes op woensdag was de finishing touch.
Het was wel even wennen: leerlingen hebben komend schooljaar niet per definitie een eigen werkplek, maar kunnen in wisselende samenstellingen en groepjes met elkaar samenwerken. Er is ook voor gekozen om enkele hoge groepstafels in elk lokaal te plaatsen, zodat kinderen ook staand kunnen werken. Een goede afwisseling tussen staand en zittend werken is niet alleen goed voor je bloedcirculatie maar ook voor je lichaamshouding. En we kennen allemaal de kinderen die nog geen 5 minuten kunnen stilzitten! Er zal een wereld voor hen open gaan….
5 September druppelden vanaf 08.15 uur de eerste leerlingen binnen, allemaal weer zongebruinde toetjes op het schoolplein! Voor sommigen best nog wat onwennig en spannend, maar dat hoort erbij de eerste schooldag. Een nieuwe juf, voor het eerst naar school of groep 3… toch maar even veilig bij papa en mama blijven staan. Nog een laatste dikke knuffel om dan schoorvoetend of juist super uitbundig achter de juf aan naar binnen te lopen.
jaaropening 2
De jaaropening op 9 september stond geheel in het teken van elkaar (weer) ontmoeten. Voorafgaand aan een informeel ontmoeten op het schoolplein, was een speurtocht, deels door de school en deels door de wijk uitgezet, waarbij ouders en kinderen op zoek gingen naar peuterfoto’s van alle leerkrachten. Wie oh wie was wie…. Meteen een mooie gelegenheid voor ouders om ons nieuwe meubilair te bewonderen. Na afloop grote hilariteit op het podium toen alle foto’s werden ‘onthuld’. ‘Aan die tv kon men wel zien dat het om een ouder iemand ging, maar ja….’ En ‘wat zit die juf lief met de blokken te spelen!’ Genoeg gespreksstof na afloop. Een geslaagd welkom voor alle ouders!
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail