Opvang Oekraïense vluchtelingen in gemeente Heusden

13 mrt 2022, 10:43 Nieuws
opvang heusden
Het bedrijf SCOUPY is in samenwerking met de gemeente Heusden een burgerinitiatief gestart om Oekraïense vluchtelingen op te halen aan de grens bij Polen en op te vangen hier in Heusden. De vrouwen en kinderen die hebben moeten vluchten voor het oorlogsgeweld hebben niets mee kunnen nemen. Vervoer en onderdak (met veel dank aan de gemeente Heusden) is er voor ze geregeld, maar er is veel meer nodig dan dat.
Om ze hier te voorzien van eerste levensbehoefte, eten, drinken, spullen en ondersteuning wordt er geld opgehaald. Dan kunnen deze mensen in Heusden op adem te komen en te ondersteunen in de moeilijke tijd die voor hen ligt. Dit weekend was de planning dat het bedrijf SCOUPY met 50 collega’s zou gaan skiën in Kirchberg. Dat hebben ze afgelopen weekend n.a.v. de ontwikkelingen in Oekraïne afgeblazen. Zij hebben diverse collega's uit de Oekraïne (wonend en werkend in NL maar ook daar). Zij vrezen elke dag voor het leven van hun familie en vrienden. Geert Luyendijk spreek tze zeer veel en het is echt hartverscheurend.
Om die reden hebben we besloten om vandaag met alle collega's te werken aan projecten die vandaag en morgen iets bijdragen aan deze enorme humanitaire ellende die zich daar afspeelt. De mensen die nog in Polen staan, hebben geen enkele optie meer. Geen geld, geen kleding, niets. Er staan vooral vrouwen en kinderen, hulpeloos.
Er hebben zaterdag voor ca 100 vluchtelingen een waardig onderdak gevonden in NL. In Abcoude (hoofdkantoor van SCOUPY zit daar) hebben ze ruimte gevonden voor 50 personen. In Heusden brengen ze ook 50 personen onder (De Marïenkroon). Op een locatie waar het prettig wonen is, waar kinderen kunnen buitenspelen, waar zorg is en waar ze lange termijn kunnen blijven.
Zaterdag zijn er touringcars, chauffeurs uit Drunen die belangeloos naar Polen gaan rijden, eten, kleding etc geregeld voor deze groep mensen. Maar daar blijft het niet bij. De komende tijd zullen deze mensen ook simpelweg geld nodig hebben. Om boodschappen te doen, beltegoed om contact te onderhouden met familie/ vrienden etc.
Er is geld nodig om deze mensen straks een nieuwe (hopelijk tijdelijke) start te bieden. Voel je niet verplicht maar mocht je nog iets willen doen, zie onderstaande link.
De komende tijd blijven Geert en Elvira zich inzetten. “We zijn er nog lang niet en mogelijk kom ik nog wel meer hulp vragen. We hebben direct contact met coördinatoren in Warsaw om ervoor te zorgen dat mensen waarvoor we onderdak hebben gevonden, zo snel mogelijk in NL aankomen” Laten Geert Luyendijk en Elvira Smit weten
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail