De kok had zijn beste beentje voor gezet. Lange rijen met mooi gedekte tafels stonden klaar toen de eerste gasten binnen kwamen. Zij konden nog kiezen wat de beste plaats was om het allemaal te overzien.
Het catering bedrijf was inmiddels ook gearriveerd en begonnen met het opbouwen van de borden voor de eerste ronde. Om zes uur waren alle plaatsen bezet en iedereen voorzien van een drankje. Stiltes vallen er nooit als leden van KBO bij elkaar zijn. Zij hebben altijd volop te kletsen en zo ook deze avond.
Arnaud, de eigenaar/kok van Nosjuh had de eerste gang klaar en het uitserveren kon beginnen. In aspergetijd kies je voor een aspergemenu en op het bord lag een salade van veldsla met kleine stukjes asperges, tomaat en zalmsnippers, gegarneerd met twee bruchetta’s en een kom romige aspergesoep met stukjes ham waarvoor veel complimenten vielen.
Na het afruimen konden de borden weer opgemaakt worden voor het hoofdgerecht. Op het bord drie grote plakken beenham, 5-6 asperges gegarneerd met romige hollandaise saus en een gekookt eitje. Dit aangevuld met gekookte krieltjes. Meer dan voldoende voor de meesten gezien de restjes die achterbleven op de borden. Maar liever te veel dan te weinig, aldus de kok.
Tussen de gangen door werd er volop gepraat, tijdens het eten hoorde je niets want men genoot van het lekkers op de borden
Tijd voor het toetje dat er, ondanks de verzuchting dat de magen vol waren, toch nog goed inging. Ook hier weer een mooi opgemaakt bord met een grand dessert: chipolata bavarois, cheese cake met rood fruit, aardbeien ijs, slagroom, diverse garnering. Ondanks de verzuchting kon dit er toch nog wel bij.
Als afsluiting een kopje koffie/thee en een groot applaus voor de catering. “Heerlijk gegeten maar het was wel veel” hoorde je bij het naar huis gaan. Maar om met de kok te spreken: beter te veel dan te weinig.