Spoorzoeken in de Week van de Opvoeding

04 okt , 12:48 Nieuws
rk kerk vlijmen
Ad Kraamer/HTR
Rondom het thema 'Opvoedhelden' doen wij als gezinnen van de Parochie Heilige Augustinus mee met de Week van de Opvoeding. Deze is van 6 tot 13 oktober. Onze gezinsactiviteit op zondagmiddag vanaf 14:00 uur op 6 oktober speelt zich af rondom de held Franciscus van Assisi.
Belangrijke rol
Opvoedhelden zijn medeopvoeders die een belangrijke rol spelen voor een kind, jongere of ouder. Goede voorbeelden kunnen je op goede gedachten brengen. Misschien ben en je opzoek naar een leuke gezinsactiviteit op zondag? Of ben je naar de Veiligheidsmarkt geweest op het Plein in Vlijmen, dan ben je al in de buurt. Volg gewoon de sporen van ‘de wolf’ en je loopt er vanzelf naar toe. In de kerk in Vlijmen aan de Julianastraat is deze leuke gezinsactiviteit gepland. Droog, niet koud en veilig, maar vooral gezellig en misschien doe je wel inspiratie op.
Kruip in de huid van Franciscus
Franciscus van Assisi was en wordt nog steeds gezien als een held. Zijn naamdag is al vele jaren verbonden met Dierendag op 4 oktober. Hij had een grote verbondenheid met de natuur. Hij verwonderde zich over de schoonheid ervan. Franciscus zag de dieren echt, respecteerde hen en hij was in staat om met dieren te communiceren. Zo begreep hij de wolf en merkte op waar de oplossing zou kunnen liggen voor het ‘wolf-probleem’ toen. Hij heeft nog veel meer oplossingen, maar het heeft te maken met hoe je naar dingen kijkt. Kom kijken en doe mee door in de huid van Franciscus te kruipen. Er zijn leuke opdrachten, een filmpje, verhalen en je kunt ook nog een dansje leren als je dat leuk vindt, of een code kraken.
Leuke activitit voor gezinnen
Wat: Spoorzoeken met Franciscus
Wanneer zondag 6 oktober van 14.00 -16.00 uur
Waar: In de kerk van Vlijmen (einde Greunsvenpark)
Franciscus was en is nog steeds een held. Hij heeft oplossingen voor heel veel dingen. Wil je meer weten? Kom gewoon kijken en het is heel leuk.