RKC Waalwijk reist af naar Utrecht voor ontmoeting met FC Utrecht

04 okt , 11:45 Sport
54030896389 710cea8150 k
Alexander de Peffer
Zaterdag 5 oktober staat voor RKC Waalwijk een nieuwe uitdaging op het programma. In Stadion Galgenwaard neemt de ploeg het om 21:00 uur op tegen FC Utrecht, een team dat in eigen huis doorgaans lastig te verslaan is. Het duel maakt deel uit van de 8e speelronde van de Eredivisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.
Terugblik: RKC Waalwijk – Ajax
In de vorige speelronde namen de Geelblauwen het in een vol Mandemakers Stadion op tegen Ajax. Hoewel RKC Waalwijk zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf, trok de Amsterdamse ploeg uiteindelijk met een 0-2 overwinning aan het langste eind. Tim van de Loo debuteerde in de basisopstelling en Mohamed Ihattaren kreeg speelminuten in de slotfase. De strijdlust van RKC Waalwijk was duidelijk zichtbaar, maar de beslissende kansen bleven helaas uit. 
De tegenstander: FC Utrecht
FC Utrecht staat bekend om haar sterke thuisprestaties en is ook dit seizoen goed van start gegaan. Met een gedeelde 2e plek en een recente 1-2 overwinning op AZ tonen de Utrechters aan dat ze ook dit seizoen weer een gevaarlijke ploeg zijn. Hoewel de selectie deze zomer flink door elkaar geschud werd met diverse uitgaande transfers zoals Ter Avest, Flamingo en Lidberg, is er ook vers bloed binnengehaald. Spelers als Aaronson, Horemans en Ohio brengen nieuw elan en maken van FC Utrecht een veelzijdig team dat zich zowel verdedigend als aanvallend weet te onderscheiden. RKC Waalwijk zal een sterke tactische aanpak nodig hebben om het FC Utrecht lastig te maken in de Galgenwaard.
Spelers met een verleden bij beide clubs
De ontmoeting tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk zal voor enkele spelers een weerzien zijn met hun oude club. Zo was spits David Min vorig seizoen nog actief voor RKC Waalwijk, waar hij in 34 wedstrijden elf keer het net vond. Aan de andere kant speelde Michiel Kramer, momenteel de ervaren spits van RKC Waalwijk, een aantal seizoenen geleden voor FC Utrecht. Ook RKC-trainer Henk Fraser heeft een verleden bij de Domstedelingen, hij stond gedurende vijftien wedstrijden aan het roer bij de club. 
Arbitrage
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler, die bijgestaan wordt door assistenten Overtoom en Weterings. Nagtegaal fungeert als vierde official, terwijl in Zeist de VAR-taken worden vervuld door Blank, met Schaap als assistent VAR. 
Volg de wedstrijd live
Voor de supporters die de reis naar Utrecht niet maken, is de wedstrijd live te volgen op ESPN 3. Ook via de clubkanalen van RKC Waalwijk zullen live updates te vinden zijn. Volg de actie via Twitter (X) en Instagram Stories voor up-to-date informatie over het verloop van de wedstrijd. Voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM), dat de wedstrijd live zal verslaan.
Historie tussen beide clubs
In eerdere ontmoetingen tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk trok de ploeg uit Utrecht vaker aan het langste eind. Van de 58 eerdere duels wist FC Utrecht er 27 te winnen, terwijl RKC Waalwijk zestien keer de volle buit mee naar huis nam. Vijftien wedstrijden eindigden onbeslist. De laatste keer dat RKC Waalwijk de drie punten wist te pakken in de Galgenwaard was in 2020, toen er met 2-1 werd gewonnen. Een memorabele wedstrijd uit het verleden is de 5-2 overwinning van RKC Waalwijk op FC Utrecht uit 2014.
Bron: RKC Waalwijk