Waardering voor zilveren Albateso

24 apr 2023, 12:24 Nieuws
2m1a7070
Onder de titel “Listen to the music” vierde Albateso zondagmiddag haar 25e verjaardag. De grote zaal van de Steeg was nagenoeg tot de laatste stoel gevuld.
Voorafgaand aan het jubileumconcert vierden de koorleden hun zilveren verjaardag met een taartenbuffet. Voor het concert was een keuze gemaakt uit het grote repertoire dat in die 25 jaar is opgebouwd. De mix van Engelstalige nummers uit de jaren zestig en meer eigentijdse Nederlands liederen zoals Oceaan van Racoon en Brabant van Guus Meeuwis viel erg in de smaak bij het publiek. Veel waardering oogstte ook de wijze waarop Albateso Halleluja van Leonard Cohen en Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy uitvoerde. Voor dat laatste nummer had dirigent en muzikaal begeleider Maarten van den Hoven een speciaal vierstemmig arrangement geschreven. Het koor kreeg niet alleen complimenten voor de keuze en de uitvoering van het repertoire maar het publiek reageerde ook enthousiast op de stemmige zilvergrijze presentatie.
Ruud van Halder, onder meer vaste begeleider van Suzan en Freek, nam het gastoptreden voor zijn rekening. Deze in Haarsteeg geboren gitarist treedt als beroepsmusicus in de voetsporen van zijn opa Ruud Siebert, die naast hoornist bij het Brabants orkest harmonie Sint Caecilia dirigeerde. Door de artistieke kwaliteit die Siebert wist te bereiken, sleepte de dorpsharmonie in de tweede helft van de vorige eeuw tal van landelijke onderscheidingen in de wacht. Zijn kleinzoon Ruud maakte meerdere lp’s en cd’s, speelt met diverse bands in theaters en op festivals en componeert eigen werk waarvan hij zondag enkele nummers ten gehore bracht.
2m1a7070
Het concert werd afgesloten met de huldiging van maar liefst twaalf zilveren jubilarissen.
Albateso is opnieuw te beluisteren op zondagmiddag 21 mei. Dan verzorgt het vierstemmige koor om 14.30 uur een gevarieerd concert in de kerk van Sint Jan de Doper in Waalwijk.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.
< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail