Nu & Morgen week 21 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 21 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 21 aandacht voor minder verkeer in en rond centrum Vlijmen, Zwembad Die Heygrave geopend, Windenergie in Heusden, bijplaatsingen van afval en illegale dumpen, aangepaste openingstijden, blauwalg in snoekwiel, onderzoek naar mentale gezondheid en bekendmakingen.

Minder verkeer in en rond centrum Vlijmen
De verkeerssituatie in en rond het centrum van Vlijmen gaat de komende jaren drastisch veranderen. Als de op- en afrit naar de A59 verdwijnt, zal er veel doorgaand verkeer niet meer door het centrum gaan. Belangrijke vraag waarvoor wij benieuwd zijn naar jouw mening: “Hoe gaan we het verkeer dat er nog wel blijft zo goed mogelijk verdelen? Met als doel: een nog aantrekkelijker en verkeersveiliger centrum waarbij de winkels goed bereikbaar zijn. Deel je ideeën hiervoor de komende vier weken met ons via de site

Zwembad Die Heygrave geopend
Zwembad Die Heygrave heeft vanaf maandag 18 mei weer haar deuren geopend. Niet alle zwemactiviteiten konden meteen van start gaan. Hieronder lees je welke activiteiten doorgaan. Kom je zwemmen in zwembad Die Heygrave dan gelden er speciale regels. Houd je hier goed aan!

Windenergie in Heusden
De gemeenteraad van Heusden heeft op 12 mei 2020 de Kadernotitie windenergie vastgesteld. In Heusden willen wij ook ons aandeel leveren in het omschakelen naar duurzame energiebronnen zoals zon en wind om Heel. Heusden. Duurzaam. te krijgen. We hebben al een visie op zonne-energie en nu is er een kadernotitie windenergie.

Bijplaatsingen van afval en illegale dumpingen
Sinds 2017 wordt het restafval in Heusden niet meer huis-aan-huis ingezameld. We hebben toen het omgekeerd inzamelen ingevoerd. We brengen ons restafval zelf naar een ondergrondse restafvalcontainer. Het GFT-afval, oud papier en PMD-afval worden huis-aan-huis ingezameld. Grof afval breng je naar de Milieustraat.

Aangepaste openingstijden
Op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten in verband met Hemelvaart. Op Tweede Pinksterdag op maandag 1 juni zijn ook gesloten. Aangifte van geboorte en overlijden kun je deze dagen via www.heusden.nl doorgeven. Hiervoor heb je wel een DigiD code nodig.

Blauwalg in snoekwiel
Het Waterschap heeft verhoogde concentra ties blauwalg geconstateerd in het Snoekwiel in Elshout. Er is inmiddels een waarschuwings bord geplaatst. Vanwege de stijgende temperatuur verwachten we de komende periode vaker blauwalg aan te treffen. Deze bacteriën in het water kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid, daarom plaatsen we waarschuwingsborden.

Onderzoek naar mentale gezondheid
In het kader van zijn afstudeeronderzoek voert Thomas Bast, student van de Radboud Universiteit Nijmegen, in samenwerking met de gemeente Heusden, een sociaal-wetenschappelijk onderzoek uit naar de mentale gezondheid van volwassenen

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 20 mei 2020

Nu & Morgen week-20-2020 Nu & Morgen 13 mei 2020
Nu & Morgen week-19-2020 Nu & Morgen 6 mei 2020
Nu & Morgen week-18-2020 Nu & Morgen 29 april 2020
Nu & Morgen week-17-2020 Nu & Morgen 22 april
Nu & Morgen week-16-2020 Nu & Morgen 15 april 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties