Nu & Morgen week 24 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 24 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 24 aandacht voor de eikenprocessierups, minder verkeer in en rond centrum Vlijmen, hulp bij (beter) leren lezen schrijven rekenen en digitale vragen, reisdocumenten ophalen, informatievergaderingen, we horen graag jouw mening en bekendmakingen.

Eikenprocessierups
Er staan veel eikenbomen in de gemeente. Ongeveer 7500 bomen zijn in eigendom van de gemeente. Daarom zijn er ook veel meldingen van de eikenprocessierups. Deze meldingen worden ingedeeld op prioriteit. Het kan voorkomen dat jouw melding minder prioriteit heeft dan andere meldingen en dat we deze melding later of zelfs niet behandelen. Het wegzuigen van nesten van de eikenprocessierups is namelijk een tijdrovende klus.

Minder verkeer in en rond centrum Vlijmen
De verkeerssituatie in en rond het centrum van Vlijmen gaat de komende jaren drastisch veranderen. Als de op- en afrit naar de A59 verdwijnt, zal er veel doorgaand verkeer niet meer door het centrum gaan. Belangrijke vraag waarvoor wij benieuwd zijn naar jouw mening: “Hoe gaan we het verkeer dat er nog wel blijft zo goed mogelijk verdelen? Met als doel: een nog aantrekkelijker en verkeersveiliger centrum waarbij de winkels goed bereikbaar zijn. Deel je ideeën hiervoor met ons via www.heusden.nl/ VerkeerVlijmen. Dit kan nog tot en met 21 juni 2020.

Hulp bij (beter) leren lezen schrijven rekenen en digitale vragen
Wil je beter leren lezen, schrijven of rekenen, ook tijdens de coronacrisis? De maatregelen tegen verspreiding van het virus beter begrijpen? Mailen en foto’s sturen naar de (klein)kinderen? Taalhuis Heusden biedt hulp.

Reisdocumenten ophalen
We willen bezoekers van de balie in Vlijmen erop wijzen dat in het gemeentehuis ook de corona-maatregelen gelden. Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging of koorts? Dan blijf je thuis en kom je niet naar de balie om een document op te halen.
Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar. Vermijd drukte, kom dus niet met het hele gezin naar de balie als dit niet nodig is.

Informatievergaderingen
Op dinsdag 16 juni, woensdag 17 juni en donderdag 18 juni vergadert de raad van de gemeente Heusden. De vergaderingen starten om 19.30 uur en zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl

We horen graag jouw mening
De coronacrisis raakt ons allemaal. Er komt in deze tijd veel op ons af en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Naast het RIVM, de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en de GGD vervult de gemeente ook een rol in deze crisis. Zo zien onze BOA’s (gemeentelijke handhavers) bijvoorbeeld toe op de naleving van de maatregelen en zorgen wij voor de lokale berichtgeving.

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 10 juni 2020

Nu & Morgen week-23-2020 Nu & morgen 3 juni 2020
Nu & Morgen week-22-2020 Nu & Morgen 27 mei 2020
Nu & Morgen week-21-2020 Nu & Morgen 20 mei 2020
Nu & Morgen week-20-2020 Nu & Morgen 13 mei 2020
Nu & Morgen week-19-2020 Nu & Morgen 6 mei 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties