Nu & Morgen week 26 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 26 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In week 26 aandacht voor wateroverlast, eikenprocessierups, verplaatsen containers voor luiers- en incontinentiemateriaal, aangepaste openingstijden, werk aan de weg, andere invulling voor sportpark de Schroef?

Wateroverlast door hevige regenval
Straten die blank staan, met bootjes door de straat varen en een borrelend toilet waar water uit omhoog kwam. Op dinsdag 16 juni 2020 was dit het beeld in een aantal kernen van onze gemeente, zoals: Nieuwkuijk, Vlijmen Vliedberg en een deel van Drunen. Er viel maar liefst 45,4 mm in 2 uur tijd! Ter vergelijking; in een maand valt er gemiddeld 70 mm regenwater.

 

Eikenprocessierups
Op maandag 7 juni is het gespecialiseerde bedrijf ‘De Nationale Bomenbank’ in onze gemeente gestart met het wegzuigen van nesten in de openbare ruimte. De afgelopen weken werkten zij 2 dagen in de week voor gemeente Heusden. Vanaf maandag 22 juni gaan zij voorlopig 5 dagen per week aan de slag.

Verplaatsen containers luiers- en incontinentiemateriaal
Vanwege (stank)overlast voor de bewoners van het Tweede Huis, die boven deze containers voor luier- en incontinentiemateriaal hun terras hebben, worden de containers op woensdag 24 juni 2020 verplaatst naar een nieuwe locatie aan de Mommersteeg in Vlijmen, bij de glascontainer nabij de zendmast.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de zomervakantie, van maandag 13 juli tot en met vrijdag 21 augustus, werken we aan de gemeentebalie alléén op afspraak. Via de website www.heusden.nl kun je makkelijk en snel een afspraak inplannen. De donderdagavondopenstelling vervalt, op dinsdagavond kun je tot 20.00 uur documenten aanvragen of ophalen. Vrijdagmiddag is de balie vanaf 12.00 uur gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Werk aan de weg
Vanaf maandag 29 juni werken we op verschillende locaties aan de weg.

Andere invulling voor Sportpark De Schroef
Initiatiefgroep Vitaal Park Heusden is benieuwd naar jouw mening! Vul jij de korte enquête in? Dit duurt ongeveer 5 minuten en kan via: https://nl.research.net/r/vitaalpark

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 24 juni 2020

Nu & Morgen week-25-2020 Nu & Morgen 17 juni 2020
Nu & Morgen week-24-2020 Nu & Morgen 10 juni 2020
Nu & Morgen week-23-2020 Nu & morgen 3 juni 2020
Nu & Morgen week-22-2020 Nu & Morgen 27 mei 2020
Nu & Morgen week-21-2020 Nu & Morgen 20 mei 2020

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties