Nu & Morgen week 36 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 36 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 36 aandacht voor de kermis, hennepkwekerijen, Sjors Sportief en Creatief, samen tegen voedselverspilling, jeugdburgemeesters, stimuleringsregeling Landschap en bekendmakingen

De kermis Vlijmen en Haarsteeg
Voor veel inwoners is de kermis een evenement waar jong en oud naar uitkijkt. Zowel de gemeente als de organisator van de kermissen in Haarsteeg en Vlijmen willen deze op een verantwoorde manier door laten gaan. Op dit moment is de gemeente in gesprek met de organisator om het in acht nemen van de anderhalve meter afstand te bevorderen. Daarvoor worden per kermis extra maatregelen getroffen.

Hennepkwekerijen
In een tussenwoning aan de Donauring in Drunen is een hennepkwekerij aangetroffen met circa 100 planten. Eerder werd in een appartement aan de Schildersstraat in Vlijmen een deels geruimde kwekerij gevonden. Uit de restanten van de kwekerij bleek dat het ging om een hennepkwekerij van ongeveer 150 planten.

Sjors, Sportief en Creatief
Met Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen kennismaken met sport en cultuur in onze gemeente. Het Sjorsboekje wordt 9 oktober uitgedeeld op alle basisscholen. De kick-off is op 14 oktober om 16.00 uur; dan kunnen de kinderen zich voor alle activiteiten inschrijven!

Samen tegen voedselverspilling
Jij vindt het toch ook zonde om eten weg te gooien? Doe dan mee aan de verspillingsvrije week.

Jeugdburgemeesters
Woensdag 27 augustus aten de jeugdburgemeesters samen met de jeugdambassadeurs een burger met burgemeester Willemijn van Hees. Tijdens dit smakelijke overleg spraken de kinderen over allerlei onderwerpen zoals: de speeltuintjes in de gemeente, drugsgebruik, aandacht voor kinderen die het moeilijk hebben (door ziekte of gebrek aan geld), pesten en het milieu.

Stimuleringsregeling Landschap
Houtsingels, bomenrijen, knotbomen, kruidenranden, natuurvriendelijke oevers en wandelpaden over boerenland. Het zijn voorbeelden van elementen die kenmerkend zijn voor het Brabantse landschap. Met de ‘Stimuleringsregeling Landschap’ willen provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren stimuleren.

Bekendmakingen zie Nu & Morgen 2 september

Nu & Morgen week-35-2020 Nu & Morgen 26 augustus
Nu & Morgen week-34-2020 Nu & Morgen 19 augustus
Nu & Morgen week-33-2020 Nu & Morgen 12 augustus
In week 31 en 32 geen Nu & Morgen i.v.m. vakantieperiode
Nu & Morgen week-30-2020 Nu & Morgen 22 juli

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties