Nu & Morgen week 44 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 44 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 44 aandacht voor bescherm elkaar, corona kwam plotseling heel dichtbij, raadsvergaderingen, watervelden, lachgas, REKS vragenlijst, herstart bevolkingsonderzoek borstkanker, militaire oefeningen en bekendmakingen

Bescherm elkaar
Door de geldende maatregelen tegen het coronavirus gebruiken we steeds vaker mondkapjes en snuiten we onze neuzen in papieren zakdoekjes. Heel goed want we doen alles om besmetting van het coronavirus tegen te gaan en onszelf en elkaar te beschermen. Maar wist je ook al dat gebruikte papieren zakdoekjes en gebruikte mondkapjes bij het restafval horen?

“Corona kwam plotseling heel dichtbij”
Diaken Albert Soeterboek (57) uit Drunen is een sportief man, maar toch werd hij flink ziek toen hij begin maart met corona besmet raakte. Hij kwam zelfs in het ziekenhuis in Tilburg te liggen, waar hij net niet aan de beademing hoefde. Bij het altaar van de parochiekerk in Drunen vertelt hij zijn verhaal.

Raadsvergaderingen
Op dinsdag 3 november 2020 en donderdag 12 november 2020 vergadert de raad van de gemeente Heusden.

Watervelden
In mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten akkoord te gaan met de renovatie van de velden van de hockeyverenigingen MHCD uit Drunen en VMHC uit Vlijmen. De kunstgrasvelden worden vervangen door watervelden. Inmiddels is zowel in Drunen als in Vlijmen met vereende krachten de waterdichte folie, die als ondergrond voor de watervelden dient, aangebracht. Op deze folie komt een laag zand, vervolgens een laag lava, een sporttechnische dempende laag en als laatste het kunstgras. Sproeiers en een circulerend watersysteem zorgen ervoor dat het veld nat blijft

Lachgas
Wil je als ouder meer weten over lachgas? Meld je dan aan voor het webinar ‘Lachgas, niet om te lachen…’

REKS vragenlijst
In onze regio Hart van Brabant werken we aan een toekomstbestendige omgeving waar we duurzaam energie opwekken en de overlast door klimaatverandering beperkt blijft. Wil je met ons meedenken daarover? Graag! Dat kan door de vragenlijst in te vullen (voor 2 november)op: www.hetpon.nl/reks-hvb

Herstart bevolkingsonderzoek borstkanker
Vanaf 29 oktober tot en met medio november staat het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker op de parkeerstrook achter sporthal “De Kubus” aan Kasteellaan 1 in Oudheusden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek borstkanker tijdelijk stilgelegd. Er zijn verschillende maatregelen genomen om het onderzoek veilig en gefaseerd te hervatten.

Militaire oefening
Militaire oefening
Deze oefening vindt plaats van 3 t/m 6 november 2020. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen te voet en met voertuigen verkenningen uitvoeren.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften  zie Nu & Morgen 28 oktober

Nu & Morgen week-43-2020 Nu & Morgen 21 oktober
Nu & Morgen week-42-2020 Nu & Morgen 14 oktober
Nu & Morgen week-41-2020 Nu & Morgen 7 oktober
Nu & Morgen week-40-2020 Nu & Morgen 30 september
Nu & Morgen week-39-2020 Nu & Morgen 23 september

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties