Nu & Morgen week 50 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 50 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 50 aandacht voor supermarkten en nabij gelegen winkels langer open, Hoe corona mijn leven op z’n kop zet, het meeste blad is gevallen, kinderrechtentour, aangepaste openingstijden, zorgen over geld, raadsvergadering,

Supermarkten en nabij gelegen winkels open.
De dagen voor kerst zijn traditioneel druk in supermarkten en nabij gelegen winkels. Om deze drukte zoveel als mogelijk te spreiden en daarmee de
verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het college van Heusden besloten om tijdelijk de openingstijden voor winkels gericht op levensmiddelen en voor winkels in de nabije omgeving van winkels gericht op levensmiddelen te verruimen. Eerdere verruimingen van de openingstijden hebben niet geleid tot een noemenswaardige toename van overlast/klachten.

Hoe corona mijn leven op z’n kop zet
Het was een zware tijd voor de bewoners, hun familie en de verzorgenden van woonzorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen toen de eerste coronagolf ons land in haar greep had. Verzorgende Harriëtte Fleuren blikt terug op deze turbulente tijd.

Het meeste blad is gevallen
De winter doet zijn intrede en het meeste blad is van de bomen gevallen. Net als voorgaande jaren zijn er op meerdere plaatsen in onze gemeente bladkorven geplaatst om blad te verzamelen. De bladkorven hebben voor dit jaar hun dienst weer bewezen en worden vanaf maandag 14 december verwijderd. We verwijderen eerst de korven, daarna ruimen we hopen bladafval op.

Kinderrechtentour
Woensdag 2 december kwam de Kinderrechtentour in onze gemeente. Onze burgemeester Willemijn van Hees, wethouder Peter van Steen en jeugdburgemeesters Noah en Eefje heetten de kinderen welkom. Ze spraken samen over wat voor impact de corona-crisis heeft op hun alledaagse leven. Wat doet dit met hun toekomstdromen en hun emoties? Juist in deze tijd is het extra belangrijk om naar de stem van kinderen en jongeren te blijven vragen. Enkel door het aan hen zelf te vragen, weten we namelijk wat deze tijd echt voor hen betekent en wat hun behoeften zijn.

Aangepaste openingstijden
In december heeft de gemeentebalie in Vlijmen aangepaste openingstijden. De avondopenstelling op donderdag vervalt. In de schoolvakanties werken wij aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Alleen op www.heusden.nl maak je makkelijk, veilig en gratis een afspraak of bel met (073) 513 17 89. Wij adviseren om niet via andere websites een balie te reserveren.

Zorgen over geld
Door de coronacrisis kun je zomaar minder geld te besteden hebben. Misschien maak jij je zorgen of je alles nog wel kunt betalen. Een betalingsachterstand is zo ontstaan. Aarzel niet om direct advies te vragen of hulp te zoeken!

Raadsvergadering
Op dinsdag 15 december 2020 vergadert de raad van de gemeente Heusden. De raadsvergadering start om 19.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen kan er nog geen publiek aanwezig zijn, maar de vergadering is te volgen via de livestream op www.heusden.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen 9 december

Nu & Morgen week-49-2020 Nu & Morgen 2 december
Nu & Morgen week-48-2020 Nu & Morgen 25 november
Nu & Morgen week-47-2020 Nu & Morgen 18 november
Nu & Morgen week-46-2020 Nu & Morgen 11 november
Nu & Morgen week-45-2020 Nu & Morgen 4 november

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties