Nu & Morgen week 3 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 3 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 3 komen aanbod Wie worden de Heusdenaren van 2020, samen besparen op energie, Hart van Brabant werkt samen aan klimaatmaatregelen, herinrichting Vijfhoevenlaan Vlijmen, nieuwe natuur beheren in Sompen en Zooislagen.

Wie worden de Heusdenaren van 2020
De gemeente Heusden is op zoek naar twee Heusdenaren van het jaar 2020. Eén in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen/jongeren onder de 18 jaar. Ken jij iemand die zich in deze coronaperiode extra heeft ingezet voor anderen en daarmee een beweging op gang heeft gebracht?
Zie ook Wie worden de Heusdenaren van 2020

Samen besparen op energie
Samen met Energiecoöperatie Energiek Heusden, Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Klimaatplein Heusden hebben we een interessante energiebesparingsactie voor alle woningeigenaren in onze gemeente. Wie wil er nou niet geld besparen op zijn energierekening.

Hart van Brabant werkt samen aan klimaatregelen en fijne plek om te wonen – nu en in de toekomst: dat willen we in gemeente Heusden en in heel Hart van Brabant. Daarom maken we in onze regio samen plannen voor het veranderende klimaat. We kijken hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam kunnen opwekken. Hoe we onze huizen duurzaam kunnen verwarmen. En hoe we onze omgeving kunnen beschermen tegen hitte, droogte en wateroverlast. Die plannen zetten we in de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS).

Herinrichting Vijfhoevenlaan Vlijmen
Hoe de Vijfhoevenlaan er straks uit komt te zien is nog niet bekend. Wel wordt deze straat in de toekomst de nieuwe toegang en gebiedsontsluitingsweg van Vlijmen en woonwijk De Grassen wordt. Deze wordt gerealiseerd en in gebruik genomen voordat de oostelijke aansluiting in gebruik wordt genomen en afrit 44 van de A59 wordt afgesloten.

Nieuwe natuur beheren in Sompen en Zooislagen
Het gebied Sompen en Zooislagen aan de noordkant van Haarsteeg, behoort tot het Natuurnetwerk Brabant. Het natuurnetwerk is nog niet af. De provincie Noord Brabant heeft daarom ARK Natuurontwikkeling de opdracht gegeven om de grondeigenaren te benaderen voor het kopen van landbouwpercelen. Als dat lukt wordt de landbouwgrond omgezet in natuur.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week-03-2021

Nu & Morgen week-02-2021 Nu & Morgen Week 02-2021
Nu & Morgen week-01-2021 Nu & Morgen Week 01-2021
Nu & Morgen week-53-2020 Nu & Morgen 28 december
Nu & Morgen week-52-2020 Nu & Morgen 23 december
Nu & morgen week-51-2020 Nu & Morgen 16 december
Nu & Morgen week-50-2020 Nu & Morgen 9 december

gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Reacties