Nu & Morgen week 29 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 29 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 29 aandacht voor Zonne-energie, Doener in Heusden, Aangepaste openingstijden, Schrijf jouw vereniging in voor het Sjorsboekje, Doe de bespaartest en Subsidie voor isoleren woning.

Zonne-energie
Steeds meer mensen investeren in zonne-energie, vaak met zonnepanelen op daken. We omarmen dat. Zonne-energie is op dit moment namelijk een van de oplossingen om de ongewenste uitstoot van CO2 tegen te gaan waardoor ons klimaat verandert. Bovendien vinden we dat het opwekken van duurzame zonne-energie vooral daar moet gebeuren waar het nodig is. Dus eerder op daken en in of direct bij de dorpen en kernen, dan in het buitengebied. Maar er is meer nodig om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving ‘Heel. Heusden. Duurzaam.’ en onze ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Ook een mogelijkheid is energie opwekken met zonnepanelen op een veld: een zonneveld/zonnepark.

Doener in Heusden
Vorige week woensdag, 14 juli, bracht wethouder Kees van Bokhoven een verrassingsbezoek aan het vergaderende bestuur van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Heusden. Dit jaar bestaan ze 30 jaar en met veel vrijwilligers streeft de organisatie ernaar om de gemeente verkeersveilig te maken en te houden.

Aangepaste openingstijden
Aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen is van 24 juli t/m 5 september alleen tijdens deze periode een afspraak te maken. Maak een afspraak via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89. Er is dan ook geen donderdagavondopenstelling. Je kunt wel op dinsdagavond terecht, tot 20.00 uur. Op vrijdagmiddagen tijdens de zomervakantie is de balie vanaf 12.00 uur gesloten en zijn wij ook telefonisch niet bereikbaar

Schrijf jouw vereniging in voor het Sjorsboekje
Heeft jouw vereniging zich al ingeschreven voor het Sjorsboekje? Met Sjors Sportief en Sjors Creatief maken basisschoolkinderen kennis met sport en cultuur in onze gemeente. Het Sjorsboekje wordt begin oktober uitgedeeld op alle basisscholen. De kick-off is op 13 oktober; dan kunnen de kinderen zich voor alle activiteiten inschrijven!
Doe ook mee!
Heb je (als vereniging) een leuke activiteit die je in het boekje en op de website wilt vermelden? Dat kan! En het is gratis. Schrijf jouw activiteit vóór 17 september in via www.sjorssportief.nl. Houd bij de organisatie van activiteiten wel rekening met de geldende coronamaatregelen

Doe de bespaartest
Benieuwd of jij je energierekening flink kunt verlagen? Doe dan de bespaartest van Milieu Centraal en kom erachter welke eenvoudige bespaartips jij
kunt uitvoeren in je huis. Met 12 stellingen die je invult, krijg je een advies. Ook geeft de test je een indicatie van het bedrag dat je overhoudt per energiebesparende maatregel.
Wist je bijvoorbeeld dat het vervangen van gloeilampen en halogeenlampen door ledlampen je op jaarbasis ongeveer 50 euro kan schelen? Hetzelfde geldt voor het wegdoen van een tweede koelkast. Of de thermostaat op 19 of 20 graden zetten. Alles bij elkaar geteld, kun je al gauw tientallen euro’s besparen met kleine aanpassingen. Doe de test op www.milieucentraal.nl en zoek op ‘bespaartest’.
Samen gaan we voor Heel.Heusden.Duurzaam

Subsidie voor isoleren woning
Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor het aanbrengen van gevel-, dak- of vloerisolatie of het aanbrengen van isolerend glas. Je komt in aanmerking voor deze subsidie als jij de woningeigenaar bent én je op het adres woont of na de renovatie gaat wonen.
De subsidie bedraagt 15% van de investeringskosten met een maximum van € 500 per adres. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2021 en op is op. Een aanvraag kun je indienen via www.heelheusdenduurzaam.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 29-2021

Nu & Morgen week-28-2021 Nu & Morgen week 28-2021
Nu & Morgen week-27-2021 Nu & Morgen week 27-2021
Nu & Morgen week-26-2021 Nu & Morgen week 26-2021
Nu & Morgen week-25-2021 Nu & Morgen week 25-2021
Nu & Morgen week-24-2021 Nu & Morgen week 24-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Reacties