Nu & Morgen week 43 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 43 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 43 aandacht voor Als vrijwilliger bij ‘Met Elkaar’ maak ik anderen blij en ben ik er zelf even uit, Hoera 50 jaar getrouwd, Nacht van de Nacht, Herdenking Stadhuisramp Vesting Heusden, Bijverdienen met je vereniging, Militaire oefening, Maak een afspraak en Inloopspreekuur wateroverlast.

Als vrijwilliger bij ‘Met Elkaar’ maak ik anderen blij en ben ik er zelf even uit
In buurthuis De Stulp maken we kennis met Trudy, een inwoner uit Drunen. Het buurthuis is overigens niet een locatie die we zomaar bedacht hebben voor onze kennismaking, iedere donderdagochtend staat Trudy hier namelijk klaar voor inwoners uit de gemeente die even de deur uit willen. Trudy is vrijwilliger bij ‘Met Elkaar’, een initiatief dat dagbesteding biedt in de gemeente. Lees hier verder

Hoera 50 jaar getrouwd
In de gemeente Heusden hebben we de traditie om gouden bruidsparen in het zonnetje te zetten. Tijdens de coronaperiode ging dat helaas niet. Sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn, maakten we daarin een inhaalslag. Alle bruidsparen die tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2021 hun gouden burgerlijk huwelijk vierden, kregen alsnog een uitnodiging voor een feestelijke bijeenkomst. In totaal waren er zes bijeenkomsten. Het college van burgemeester en wethouders feliciteerden hierbij de bruidsparen met het jubileum.

Nacht van de Nacht
Ontdek op zaterdag 30 oktober hoe mooi de nacht is tijdens de ‘Nacht van de Nacht’. Lees hier verder

Herdenking Stadhuisramp vesting Heusden
Op het plein voor het stadhuis in de vesting Heusden is op donderdag 4 november de jaarlijkse herdenking van de stadhuisramp. Bij deze ramp kwamen in de nacht van 4 op 5 november 134 mensen om het leven nadat de Duitsers de toren van het stadhuis opbliezen. Hierin schuilden de slachtoffers tegen het oorlogsgeweld. De herdenking begint met een bijeenkomst in de Catharijnekerk in Heusden. Daarna gaan de aanwezigen in stille tocht naar het monument bij het Bezoekerscentrum, waar een korte ceremonie met kransleggingen plaatsvindt. De bijeenkomst begint om 19.10 uur. De kerk is vanaf 18.45 uur geopend. Je bent van harte uitgenodigd om bij de herdenking aanwezig te zijn.

Bij verdienen met je vereniging
Eén keer per maand wordt in onze gemeente het oud papier ingezameld. Vrijwilligers van verenigingen verzorgen, samen met een inzamelwagen en chauffeur van de Afvalstoffendienst, de papierinzameling. De verenigingen krijgen hiervoor een vergoeding van ongeveer € 400 tot € 450 per kwartaal. Meld je nu aan en neem dan contact op met op met Liesbeth Leermakers of Wilma Broeders via (073) 513 17 89 of [email protected] 

Militaire oefening
Volgende week is ervan 2 t/m 10 november weer een militaire oefening binnen onze gemeente. Hierbij worden pantservoertuigen ingezet.

Maak een afspraak
Deze week, t/m vrijdag 29 oktober, kun je aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen de hele dag alléén op afspraak terecht. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89

Inloopspreekuur wateroverlast
Op dinsdag 9 november van 19:00 tot 21:00 uur organiseren we op het gemeentehuis in Vlijmen een inloopavond met het thema ‘Wateroverlast’. Tijdens deze avond kun je met al jouw vragen over water(overlast) binnen onze gemeente binnenlopen. Onder andere burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Kees van Bokhoven zijn bij deze inloopavond aanwezig.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 43-2021

Nu & Morgen week-42-2021 Nu & Morgen week 42-2021
Nu & Morgen week-41-2021 Nu & Morgen week 41-2021
Nu & Morgen week-40-2021 Nu & Morgen week 40-2021
Nu & Morgen week-39-2021 Nu & Morgen week 39-2021
Nu & Morgen week-38-2021 Nu & Morgen week 38-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen