Nu & Morgen week 44 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 44 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 44 aandacht voor cursus alleenzaamheid, maak het ze niet te makkelijk, meer biodiversiteit op erven in onze gemeente, aankondiging openbare raadsvergadering, statiegeld op kleine plastic fles, beweeg- en sport akkoord, inloopavond wateroverlast

Cursus alleenzaamheid
Of je nu jong of al wat ouder bent: iedereen kan eenzaamheid ervaren. Wie zich eenzaam voelt, wil vaak graag van dit gevoel af. Maar hoe doe je dat? Het is niet zo makkelijk opgelost als ‘onder de mensen komen’. Bijeen introduceert daarom de gratis cursus Alleenzaamheid, speciaal voor Heusdenaren die zich (weleens) eenzaam voelen en meer contacten willen opdoen. Zie verder hier

Maak het ze niet te makkelijk
Krijg je een vreemde mail binnen waarin wordt gevraagd om op een link te klikken die je niet vertrouwt? Klik er niet op, dit kan phishing zijn! Blijf alert.
Hoe gaat een oplichter te werk?
In een bericht zoals een sms of e-mail vraagt de oplichter je om te klikken op een link of om ergens in te loggen. Die link leidt bijvoorbeeld naar een valse website van een bank, waarin ze vragen om je gegevens in te vullen. Zo proberen de internetcriminelen toegang te krijgen tot jouw computer of persoonlijke gegevens. Hiermee kunnen internetcriminelen je vervolgens veel geld afhandig maken.
Twijfel je of de mail of sms echt is? Bel dan de organisatie waar het om gaat, bijvoorbeeld je bank. Zoek daarvoor zélf het telefoonnummer op. Gebruik niet het telefoonnummer uit de e-mail; deze kan nep zijn! Meer tips? Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.
Ben je toch slachtoffer geworden?
Krijg je een ‘phishing’ bericht? Meld dit bij de politie

Meer biodiversiteit op erven in onze gemeente
Woon jij in het buitengebied en wil je meer biodiversiteit op jouw erf? Dan kun je je aanmelden voor het project ErvenPlus3.0. Dit project zorgt ervoor dat diersoorten die op erven wonen (zoals de zwaluw, mus, uil en vleermuis) met een aantal maatregelen op jouw erf een verbeterde leefomgeving krijgen.
Biodiversiteit op de erven is namelijk belangrijk. In de eerdere rondes van ErvenPlus zijn, ook in Heusden, erven meer biodivers ingericht.
Boerenerven zijn de afgelopen jaren meer bestraat en ‘netter’ geworden en daardoor minder geschikt voor vogels en andere dieren. Met een aantal aanpassingen die je kunt krijgen via het project ErvenPlus3.0 krijg je meer biodiversiteit op je erf.
Hoe werkt het?
Na aanmelding wordt eerst gekeken of jouw erf in aanmerking komt.
Als dat zo is, dan wordt er een ‘erfscan’ gemaakt. Hierbij kijkt de erfscanner welke maatregelen je kunt nemen. Denk dan aan het plaatsen van mussenhotels, modderplaatsen, fruitbomen, gemengde hagen, zwaluwkasten en muizenruiters. Na de scan krijg je een ‘erfplan’ met
inrichtingsschets. Na jouw akkoord krijg je de producten geleverd die op jouw erf zorgen voor meer biodiversiteit.
Aanmelden
Aanmelden kan via www.brabantslandschap.nl/ervenplus. ErvenPlus3.0 is een project van Brabants Landschap, Orbis, Brabantse gemeenten en lokale natuurverenigingen. De gemeente Heusden doet hier ook aan mee.

Openbare raadsvergadering
Op donderdag 11 november 2021 om 17:00 uur vergadert de raad van de gemeente Heusden. Publiek is hierbij welkom. Meld je vooraf aan via [email protected]. Je kunt de raadsvergadering ook volgen via de livestream op www.heusden.nl.

Statiegeld op kleine plastic fles
Lever kleine plastic flesjes in bij een statiegeld flessenautomaat. Vanaf 1 juli van dit jaar zit er namelijk € 0,15 statiegeld op kleine plastic flessen frisdrank en water. Het statiegeld op deze flesjes is ingevoerd om zwerfafval te verminderen en om er voor te zorgen dat plastic flesjes hergebruikt kunnen worden

Beweeg- en sportakkoord
Wist je dat er in Heusden een beweeg- en sportakkoord is?
Sporten moet namelijk mogelijk zijn voor iedereen! Meer hierover lees je op www.beweegensportakkoordheusden.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief

Inloopavond wateroverlast
Heb jij vragen over water(overlast) in onze gemeente? Kom dan naar de inloopavond met het thema ‘Wateroverlast’ op dinsdag 9 november. Van 19:00 tot 21:00 uur kun je op het gemeentehuis in Vlijmen terecht

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 44-2021

Nu & Morgen week-43-2021 Nu & Morgen week 43-2021
Nu & Morgen week-42-2021 Nu & Morgen week 42-2021
Nu & Morgen week-41-2021 Nu & Morgen week 41-2021
Nu & Morgen week-40-2021 Nu & Morgen week 40-2021
Nu & Morgen week-39-2021 Nu & Morgen week 39-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen